Film Karelerinde Yeşilçam 07

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com195
Kazım Kartal, yeşilçam’ın unutulmaz kötü adam’ıdır. Yeşilçam’ın 1974-80 arası çektiği erotik filmlerinde maddi sıkıntılar sonucu oynamıştır. Yılmaz Güney’in “umutsuzlar” filminde tahta bacak rolünde başarıyla rol almış bir oyuncumuzdu. Fotoğrafta bir ayrıntı var. Kazım Kartal’ın bize göre sol omuzunda gözlüklü bir insan siluet’i var. O gözlüklü bey filmin yönetmeni Mehmet Dinler.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com306

Bana göre Kemal Sunal’ın en güzel bakışlarından biri. Onu ilk Ertem Eğilmez keşfetti, sonra çoğunlukla Osman Seden, Natuk Baytan ve Kartal Tibet ile çalıştı. Zeki Ökten, Atıf Yılmaz ve Orhan Aksoy ile birkaç film çekti. Her yönetmen farklı bir Kemal Sunal yarattı. Osman Seden ile şöhret’in zirvesinde çalıştı, Bence Kemal Sunal’ın en rahat çalıştığı yönetmen Natuk Baytan. En sevdiğim filmleri, Üç kağıtçı, Korkusuz korkak ve Sakar Şakir. Kartal Tibet’i iki dönem olarak değerlendirmek gerekir. Öncesi Tosun Paşa, Davaro ve Şark Bülbülü dönemi, sonrası Öğretmen ve Gülen Adam gibi toplumsal içerikli filmler. Aynı şekilde Zeki Ökten’de iki dönem’e ayrılır. Kapıcılar kralı ve Çöpçüler Kralı dönemi, sonra Düttürü Dünya ve Yoksul dönemi. Orhan Aksoy, Kemal Sunal’ın genç ve komik dönemini değil, 80’li yılların sonunda Kemal Sunal’ın olgunluk dönemini yakalamıştır.

 

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com096
Giray Alpan, fotojenik bir yüze sahip oyuncumuzdu. Kendisini TRT’nin 80’li yıllarda çektiği “Duvardaki Kan” dizisinde yakından gördüm. Orada set elemanı olarak çalışıyordu. Oyunculuğu tartışılabilir fakat bana göre daha ön plan rollerde olması gerekirdi.
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com314

Yılmaz GüneyZavallılar” filminde. Bu filmi yıllar önce vcd olarak daha kötü bir kopyasını izlemiştim restore edilmiş hali bile ses ve görüntü olarak çok iyi değil. Filmin hapishane sahnelerini Yılmaz Güney dış çekimleri Atıf Yılmaz çekmiş. Hapis cezası nedeniyle çekimler yarım kalmış. “Endişe”de yine Güney’in hapis olayından dolayı filmin devamını Şerif Gören çekti.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com338
Kamer Sadık: Galiba ben bu adamın foto arşivini yapacağım Süpersin Kamer Baba
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com335
Ölüm Savaşçısı deli bir film. Hiç durmadan aksiyon. biliyorum Gökay ve Utku için bu tür filmler önemli. Aslında bu tür filmleri çok fazla izlemeden kötü olduğunu düşünürdüm. İzlemeden derken sadece Dünyayı Kurtaran Adam‘ı izlemiştim. fakat o izlediğim yıllarda hangi gözle bakıyordum bilmiyorum ama şimdi bir filmden farklı farklı beklentilerim olduğu için mutlaka bir tarafını beğeniyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir