Film Karelerinde Yeşilçam 08

Emrel Aykut Akalın ve Koray Aker’in filmlerden yakaladıkları 6 karede bu hafta: Kadir İnanır, Orhan Çağman, Baki Tamer, İhsan Baysal, Hülya Koçyiğit ve Kartal Tibet

Kadir İnanır, bize onu seslendirme sanatçısı Pekcan Koşar sevdirdi. Sonraları ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunu ispat etmek için Tatar Ramazan ve daha birçok filmde kendi sesi ile oynamıştır. Pekcan Koşar kadar olmasada kendi seside güzeldir. (Emrel Aykut Akalın)


Yeşilçam’ın önemli isimlerinden Orhan Çağman. İlk önceleri Yeşilçam’da birçok filmde görüntü yönetmenliği yapmıştı. Sonraları oyunculuğu tercih etti. Doğal oyunculuğu ile beğenildi. Bizimkiler dizisinde uzun yıllar rol aldı. Filmlerde ve Bizimkiler dizisinde kendi sesi ile rol aldı. Genelde kameramanlıktan yönetmenliğe geçilen sinemamızda bir ilk (bildiğim kadarıyla) kameramanlıktan oyunculuğa geçmek. Bu çok yönlü sanatçımızı rahmet ile anıyorum. (Emrel Aykut Akalın)

Salacak – Kartal Tibet & Hülya Koçyiğit (Güller ve Dikenler – 1970) Hülya Koçyiğit o dönem salacakta çok film çevirmiş. Acaba bugün özel arabasıyla oradan geçerken neler düşünüyordur? (Koray Aker)

Kartal Tibet: Sabahsız Geceler 1968

Dışarıda hava soğuktu ve yağmur sağanak yağıyordu. Sobayı tutan Kartal Tibet filmin adı : Sabahsız Geceler 1968 (Koray Aker)


Baki Tamer, Yeşilçam’ın iyi oyuncularından. 1960’lı yıllarda Fatma Girik ve daha birçok aktris ile başrol oynayan Baki Tamer sonraki yıllarda yardımcı oyuncu olarak izledik. Son yıllarında Samanyolu Tv’de yayınlanan dizilerde oynuyordu. Kendisini rahmet ile anıyoruz. (Emrel Aykut Akalın)


İhsan Baysal, Hikmet Taşdemir’e benzetirim kendisini. Çok iyi bir oyuncuydu. Star olması gerek bir aktördü. (Emrel Aykut Akalın)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir