Haber: Ustalara Saygı toplantısında Adile Naşit – Selim Naşit

Kemal Sunal gecesiyle başlayan etkinliğe 10 Aralık’ta Adile Naşit ve Selim Naşit ile devam ediliyor.

“Ustalara Saygı”da Bir Demet Tebessüm

Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı – Adile Naşit-Selim Naşit
Tarih: 10 Aralık 2012 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00
Giriş: Ücretsiz

Beşiktaş Belediyesi tarafından sekiz sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları,
10 Aralık Pazartesi akşamı tiyatro ve sinemamızın ikinci kuşak “Naşit”leri Adile Naşit ve Selim Naşit için hazırlanan geceyle devam edecek. Faruk Şüyün tarafından hazırlanan etkinlik, saat 20.00’den itibaren Akatlar Kültür Merkezi’nde takip edilebilecek.

Ülkemizde mizahı yaratanların başında gelen babaları Komik-i Şehir Naşit Bey ile anneleri kantocu Amelya Hanım’dan aldıkları sanat sevgisi ve yetenekle kendileri de halkın sevgilisi olmayı başaran Adile Naşit – Selim Naşit kardeşler için hazırlanan anma gecesi, bu iki ünlü Naşit’in tiyatro ve sinemayla geçen yaşamlarına bir saygı duruşu niteliği taşıyacak.

Yağmur Kalyoncu’nun sunacağı gecede, aramızdan 1987’de ayrılan Adile Naşit ve 2000 yılında kaybettiğimiz Selim Naşit, tüm yaşamları boyunca yaptıkları gibi anlatılacak hatıralarıyla da seyircilerin yüzlerini güldürecekler. İki kardeşin çocuk yaşlarda başladıkları uzun sanat yaşamları boyunca yollarının kesiştiği isimlerden; Ayşe Erbulak, Engin Ayça, Gülriz Sururi, Gülsen Tuncer, Güner Özkul, Erol Evgin, Halit Akçatepe, Halit Kıvanç, Kâmuran İnselel, Nilüfer Açıkalın, Selahattin Beyazıt, Temel Gürsu ve Zeki AlasyaUstalara Saygı”ya konuk olacak. Serap Gedik’in TRT için hazırladığı “Naşit’ten Naşit’e” belgeselinden bölümlerin ve aile albümünden fotoğraflardan oluşan bir dia gösterisinin de izlenebileceği etkinlikte; Selim Naşit’in eşi Peyker Özcan ve oğlu Naşit Özcan da sahneye gelerek duygu ve düşüncelerini seyircilerle paylaşacak.

Ücretsiz olarak takip edilebilen “Ustalara Saygı” toplantıları, 24 Aralık’ta düzenlenecek etkinlikle devam edecek.

Bilgi için:
Melih Cevdet Anday Sahnesi / (Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84
Adres: Akmerkez’in Etiler’e giden kapısının karşısındaki Zeytinoğlu Caddesi üzerinde…

(kaynak sadibey.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir