Emre Gönüllü ve Teoman Keser -Yeşilçam’a vefa klibi 1 (2013)

Emre Gonullu Teoman keser kabirde
İnternette dolaşırken Yeşilçamsever Teoman Keser ve Emre Gönüllü‘nün Yeşilçam’a vefa klibi adı altında bir çalışması olduğunu görmüştüm. Klibi hazırlayanlardan Emre Gönüllü’ye ulaşarak biraz bilgi aldım. Geçen günlerde ise yani 4 Ocak’ta bu vefa klibinin ilkini yayınlamışlar.

Mezarlık ziyaretlerinin kameraya alınmasının bir vefa göstergesi olduğunu düşünmüyoruz ancak bireysel ziyaretler farklıdır. Bunun bir modaya dönüşmesi de bizce sorunlu. Bunu yapanlardan birisi ile görüşerek ne yaptıklaırnı anlamaya çalıştık…

Ben de merak ettim ve soyadı gibi Yeşilçam‘a gönüllü Emre Gönüllü ile kısa bir sohbet yaptım. Yazının sonunda Vefa klibini izleyebilirsiniz.

yesilcama vefaMerhaba Emre önce seni biraz tanıyalım
Emre Gönüllü: Ben 19 yaşın’dayım.Meslek olarak oyunculuğu seçtim.Bu konuda eğitimler alıyorum.oyunculuğa olduğu kadar şiire ve müziğede ilgim var.
Kısa film ve sinemaya karşı ilgini gördük geleceğe dair ne gibi planların var?
İleride İstediğim Noktaya Gelirsem Eğer, iyi bir oyuncu olmak istiyorum.Ve Yeşilçam’ın emektarlarını bir Köşeden alıp Tekrar Ekranlara Taşımak istiyorum.
Yeşilçam ilgin nasıl başladı?
Yeşilçam’a İlgim babamın evde ben çocukken Sık sık yeşilçam filmi açmasıyla başladı.Ve Yeşilçama Dair İlk Hatırladıklarım Sadece Kemal Sunal ve Zeynep Değirmencioğlu‘nun Filmleri.
Yeşilçama Vefa projeniz nasıl ortaya çıktı?
Teoman Abiyle sık sık Zincirlikuyu Mezarlığına gidip, kabir ziyareti yapıyorduk. Birgün Teoman Abi Bana ‘Emre Değişik bir proje yapalım‘ dedi Aradan Birkaç ay geçti ve Teoman abi bana ziyaretlerimizi videoya alalım ve de klip yapalım dedi. Yeşilçam’a vefa klibi böyle ortaya çıktı.
Vefa borcu 1 olduğuna göre video… 2. si de olacak demektir Videoda toplamda kaç sanatçımızın kabrini ziyaret ettiniz?
Evet,2.klipte olucak. Toplam Aşağı yukarı 38 Sanatçımızın kabrini ziyaret ettik.ettiklerimizin bazıları’da Hatta Büyük çoğunluluğu’da Feriköy mezarlığın’da oldu.
Kabirlerin yerini öğrenmek için ne gibi bir araştırma yaptınız ve karşılaştığınız zorluklar oldu mu?
Kabirleri araştırmak için Bizim için En İyi Araç İntenet Oldu.Hiç bir Zorlukla karşılaşmadık.
Çekimler toplamda kaç saat sürdü?
Biz yakşalık 11 aydır Bu klibi çekiyoruz. Her çektiğimiz Klip çekim Süresi 2-3 Saat Sürdü.
Sizce Yeşilçam’da vefanın olmamasın nedenleri nelerdir?
Bence 80Lerde özellikle 80 yılların sonunda yeşilçam neredeyse bitmişti. ve değişik projeler ortaya çıkmıştı, kalite dedüşmüştü.Eski Oyunculara da gerek kalmadığı düşünüldü.
Senin için Yeşilçam’da öne çıkan filmler hangileri?
Benim için öne çıkan Filmler aslın’da tüm yeşilçam filmleridir.özellikle 70li yıllardaki yeşilçam filmleri. ama saymak gerekirse Hayat sevince güzel, Küçük hanımın şöförü ve Korkusuz Korkaktır.
Model aldığın veya oyunculuğunu kendine örnek aldığın oyuncu ve yönetmen var mı?
Komedi de Kemal Sunal, Aksiyon’da Cüneyt Arkın ve Duygusal’da ise Ayhan Işık. Yönetmen olarak’da Osman Seden‘i çok severim.

7 thoughts on “Emre Gönüllü ve Teoman Keser -Yeşilçam’a vefa klibi 1 (2013)

  1. Klibi geçen günlerde izledim. Klibi hazırlayan genç arkadaşlarımı vefalarından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. İkinci klibi merakla bekliyorum. Kimbilir kaç yıldır mezarlarını kimse ziyaret etmemişti. Umarım bu klip sosyal medya aracılığı ile yayılır. Ziyaret sayısı artar geride bıraktığımız yeşilçam sanatçılarına.

  2. gerçekten güzel bir çalışma olmuş fikir ve bunu bir klip yapma kararı zeka işi..kaybettiğimiz emekçilerimizi rahmetle anıyoruz..emre gönüllü ve teoman keser kardeşlerimizi kutluyorum

  3. Daha yaratıcı bir derleme olabilirdi arkadaşlar. Sadece gidip dua okuyup bir adet fotoğraf koymak ile bu kadar uzun süre dikkat sağlanmaz. Kurgu lazım daha fazla. Emeğiniz için koca bir teşekkürü hak etseniz de ortaya çıkan klip pekte izlenesi değil daha çok dinlenesi olduğu için projenizin dikkat çekmek istediği noktadan uzaklaşıyor. Tabi bu benim yorumum, benim baktığım noktadan gördüğüm.

  4. Teoman ve Emre kardeşime böyle bir video yapıp paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum.:)))

  5. Herkeze Olumlu/Olumsuz cevapların’dan dolayı teşekkür ediyorum.Eksik olmayın arkadaşlar 😉

  6. Vefa denildiği zaman dua okunması… Zaten yıllar devletin bir şekilde yaptığı da bu değil mi.. Ha kabirleri başına gidip okumamıştır devletimiz o kadar ama duanın neresi vefa? Ben de vefa klibi başlığını okuyunca yapılmış birşeyler var sandım mesela para toplanıp kabirler tamir edilmiş bunlar videoya çekilmiş, huzurevinde birileri ziyaret edilmiş gibi…
    Dua okumak bunu videoya çekmek bunlar insanların kendisi için yaptığı şeylerdir vefa dediğin dua ederek hatırlamak değil onları yaşatacak eserler ortaya koymaktır bu kadar iddialı bir ismin altında bu video ve yaptıklarınız bence tribüne oynamaktan başka birşey değil. Bir de bunu haber yapıp tv de yayınladın mı en büyük yeşilçamcı sizsiniz..

  7. Vefa klibi denildiğinde akıllı adam işi birşeyler göreceğimizi düşündüm… Mezara gidip dua edip bunu kaydetmek vefa değil tam tersine onlar üzerinden duygu sömürüsü yapmak ve sanatçılara saygısızlık olarakta yorumlanabilir… Dua edeceğinize mezarın güzelleşmesine para harcasaydınız keşke

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir