Haber: Cumhuriyet Döneminden 40 Sinema Dergisi Sergisi Ankara’da!

Ege gorgun sergi banner

Önceki sergiden görüntüler
Önceki sergiden bir görüntü

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 3. Malatya Uluslararası Film Festivali‘nden sonra Cumhuriyet Döneminden 40 Sinema Dergisi Sergisini, 20-24 Şubat tarihleri arasında 7. Uluslararası İkinciel film festivali kapsamında Ankamall’de gezebilirsiniz.

Ege Görgün sergisini şu şekilde anlatmıştı:

Cumhuriyet Döneminden 40 Sinema Dergisi adını verdiğim sergi 20 yüzyılda çıkan Türkçe sinema dergilerinden 40 tanesinin kapaklarından oluşuyor. 1930’lardan 2000’e çıkan sinema dergilerinin sayısı elbette 40 ile sınırlı değil, o yüzden bu serginin benim özel arşivimden derlenmiş bir seçki olduğu unutulmamalı. “Özel” arşiv derken kısıtlı bir bütçe ve sınırsız bir sevgiyle toparlanmış bir arşivden söz ediyorum. Arşivi özel yapan uzun süredir neredeyse hiç para kazanmadığım sinema uğruna başka işlerden aktardığım ya da başka harcamalarımdan kısıp yarattığım kaynaklarla oluşturulmuş olması. Eksik dergilere gelince… Belki bu sergi ileride bir kitaba dönüşür ve işte o zaman belki de eksiklerin bir kısmı kendini gösterme şansı bulabilir insanlara.

Arşivimden derlenen bu sergi için söylenmesi gereken bir diğer önemli nokta bu projenin fikir ve emek anlamında bir Tersninja.com ve Modern Zamanlar ortak çalışması olduğu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir