Koton’dan T shirtleri piyasaya çıkan Cüneyt Arkın, ”Arkın” soyadının marka olarak tescillenmesi talebiyle Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurmuştu geçtiğimiz yıllarda. Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatur olmasına rağmen hepimizin bildiği ismiyle ”Cüneyt Arkın” adını kullanan sanatçının, ilgili mevzuat ve yasalara göre takma adıyla ‘‘toplumda bilinir hale gelmesi” nedeniyle, bu ad-soyad üzerinden tescil başvuru hakkı bulunuyormuş. Bizde bu şekilde öğrenmiştik.
İnternette gezinirseniz ve biraz araştırma yaparsanız, Almanya’da Cüneyt Arkın’ın resminin kullanıldığı gece lambaları, kasetler, defterler, takvimler ve saatler üretildiğini göreceksiniz (Kaynak olarak size Ebay’i öneririm). İsminin, yüzünün, suretinin izinsiz kullanımının önüne geçilmesini bu şekilde sağlayan Cüneyt Arkın aslında Türkiye için çok farklı bir yeniliği de başlatmış oldu.
Fahrettin Bey hem ismini etcil etmiş hem de 4 sene önce oğullarından birinin sahibi olduğu Arkın Dizayn isimli firma vasıtasıyla biblolar ve hediyelik eşyalardan oluşan ”Cüneyt Arkın ürünleri” üretmeye başlamıştı. (Bu linke tıklayarak Arkın Marketi ziyaret edebilirsiniz: Tıklayınız.)
Çabucak tüketmeye alışan toplumumuzda koleksiyon objelerinin sahaflarda tozlu raflarda aranması çok ayrı bir zevk olsada, dönem dönem kaybolan bu özel eşyaların üretilmesiyle ve satışı ile daha profesyonel bir yaşam tarzına dönüşmesi ise hayalimiz.