Yeşilçamın Güzel Kadınları – Mualla Omay

Mualla Omay banner
Türk sineması genellikle furyalar sineması olduğu için herşey bir zincir şeklinde gelişir ve çabuk tüketilir. Biraz da etkilendiği Hollywood’un izinden gittiği için olsa gerek oradaki star sisteminden çok şey almıştır yeşilçam. Bunlardan en önemlisi de Yıldızların klonlanması konseptidir.
Mualla Omay, Türkan Şoray’a benzerliği ile öne çıkartılan bir isim olmuş. onu ünlü yapmak isteyenlerin (yapımcı veya menejerler sanırım) veya basının Türkan Şoray’a olan göreceli benzerliğini parlatılması sinemada çabuk yer bulmasına yol açmış ama öte yandan Şoray’a en az benzeyenler klonlardan birisi idi. Özellikle gözlerin veya dudakların benzerliği bir kadın oyuncuya filmler içerisinde yer açabiliyordu yeşilçamda (hollywoodta da). Maalesef pekçok yetenekli oyuncu sadece klon olarak ortaya çıkartılıp sonrada arkalarındaki destek çekildiği için şanssız bir kariyere sahip olmuşlardır.
Kara Murat Kara Şövalyeye Karşı  Çoğu filmindeki Bizanslı Prenses rolü ile hatırladığım Mualla Omay 1948 doğumlu. Vamp kadın olarak öne çıkmış esmer bir yeşilçam güzeli idi.  Sinematürk sitesinde ilk olarak Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun’un oynadıkları ”Genç Kızlar” filmiyle oyunculuğa başladığı yazıyor Omay’ın, son filmi ise 1986 yılında ”Lotto Kralı” adlı video filmi olmuş.
Oynadığı filmler içerisinde çok önemli rollerde yer aldığı söylenemez. Ayrıca Seks furyası olarak nitelendirilen seks komedi film furyası içinde de yer almış  sanırım o dönem en tanınan filmi de Kuvvet Macunu. Ben Mualla Omay’ı oldukça çok Mine Mutlu’ya benzettim. Hayranları özellikle Yıldıray Çınar ile birlikte oynadığı filmleri önemsiyor gözüküyor. Sanatçının son filminden sonra ne yaptığı ile ilgili bir bilgiye rastlayamadık. Aşağıda derlediğimiz galeride 22 Mualla Omay fotoğrafı bulacaksınız.  Fotoları sizler için Utku Uluer düzenledi. Bazı fotolarda gözleri nedeniyle Türkan Şoray’ı andırdığını söyleyebiliriz.
Fotoğraflar başta gittigidiyor olmak üzere çeşitli internet kaynaklarından derlenmiştir

5 thoughts on “Yeşilçamın Güzel Kadınları – Mualla Omay

  1. YEŞİLÇAM PRODÜKTÖRLERİ ZAMAN ZAMAN TÜRKAN ŞORAY IN BENZERLERİNİ SİNEMA YA ÇEKMİŞLERDİ MİNE MUTLU VE MUALLA OMAY BUNLARDANDI .. FAKAT KENDİSİNDEN SON DERECE EMİN OLAN ŞORAY HER İKİ OYUNCUYLA DA AYNI FİLMDE OYNAMIŞ VE İZLEYİCİLERE DURUMU TEST ETTİRMİŞTİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir