Karikaturist Özgün UYSAL’dan Yeşilçam Potreleri 02

ozgun-uysal-banner 02

2013 Şubat ayında Özgün Uysal‘ın Türk Sinemasının emektarlarını çizdiği portrelerden oluşan bir galeri yayınlamıştık. Bu süre içerisinde Özgün bey bize pek çok yeni portre yolladı. Biz de 2. bir galeri derledik. Aşağıda Özgün Uysal‘ın çizdiği portreleri bulabilirsiniz. Paylaşımlarından dolayı Özgün Uysal’a çok teşekkür ediyoruz.

GALERİ (Resimlerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz):

 

Özgün Uysal Kimdir: 1978 yılından beri karikatür, çizgi roman ve yazıları yurtiçinde ve yurtdışında yayımlanan Özgün UYSAL, 22 yıl Deniz Astsubayı olarak görev yaptıktan sonra, Genelkurmay Başkanlığı Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Dairesi’nde görevliyken 2004 yılında kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli oldu.

Karikatürleri ve çizgi romanları Almanya, A.B.D. ve Avustralya‘da da yayınlandı. Bazı karikatürleri Almanya’da Abs. Jurgen Jung‘un doktora tezine kabul edildi. 1981 yılında Bitirim, 1984 yılında Kaptan Mirza, 1987 yılında özel kıyafetinin göğsünde Türk bayrağının sembolü ay-yıldız, maskesinin alın kısmında Türkiye’yi simgeleyen “T” harfi bulunan, Türkiye’nin ilk süper kahramanı “Kaptan Ay-Yıldız“, 2004 yılında Donanma Kaplanı ve 2008 yılında “Kilink-2, Efsane Geri Döndü” isimli çizgi roman serilerini çizdi. 80’li yıllarda Bursa Kamera dergisinde, Yüzbaşı Volkan dergisinin çizeri Ali Recan‘ın yönettiği Alfa Yayınları’na ait çizgi roman dergilerinde ve Planet Evrende Zeki Hayat Dergisi‘nde ; 2002-2004 yılları arasında ise Genelkurmay Başkanlığı’nca yayımlanan “Mehmetçiğin Sesi Ay-Yıldız” bülteninde kısa çizgi romanlar ve karikatürler çizdi. 2004 yılında emekli olduktan sonra değişik yerel gazetelerde köşe yazarlığı, muhabirlik, editörlük, haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü ve temsilcilik görevlerinde bulundu. 2009-2010 yıllarında A.B.D.’den yayın yapan questionjar‘ın lisanslı çizerliğini yaptı.

Son olarak Eylül 2011-Nisan 2012 tarihleri arasında As TÜDAŞ Şirketler Grubu’nun ve bu grubun yayınladığı  PADAŞ Bülten’in Yazı İşleri Müdürlüğü ve Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. (Kaynak için TIKLAYINIZ)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir