ALTIN COCUK vs. KILINK – Onur Çetincengiz

Uzun süredir yazılarına ve film çalışmalarına ara veren Onur Çetincengiz’le ilk tanıştığımızda yaptığımız söyleşiyi içeren 2009 tarihli eski bir yazımız:

olm_dosyasi olm_dosyasi_sinematik02
Yaklaşık 3 yıldır çalışmalarını takip etmekte olduğumuz, Bursalı Fantastik Türk Sineması aşığı Onur Çetincengiz‘in geçmişteki ve geleceğe yönelik projeleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik;

Onur Çetincengiz kimdir?

Bursa’da 1981 yılında doğdum. 1985 yılında gazeteden resimlerine bakarak Karaoğlan‘ı ve gene aynı sene Köroğlu‘nu izleyerek Cüneyt Arkın‘ı tanıdım. Çocukluğumda hangi filmde Cüneyt Arkındayak yese ağlardım. Zaten o dönem çocukların hangisi Cüneyt abimiz bi filmde dayak yerken ağlamazdıki?

Yıllar geçtikçe gerek video gerekse özel kanallar çıktıkça diğer kahramanları tanımaya, fantastik sinemamıza gönül vermeye başladım. Tarkan filmlerini Karaoğlanları yüzlerce kez izledimliseyi bitirdim askerlik için Ankara’ya gittiğimde oradaki sahaflarda Tarkan, Karaoğlan çizgiromanları gibi altın değerinde kaynaklar buldum.

canavar_sinematik01 canavar_sinematik02
2002’de askerden döndüm, sinemamızın fantastik yönünü iyice araştırmaya ve Cüneyt Arkın, Kartal Tibet filmlerini toplamaya başladım. Sinema tarihimizi araştırırken 2004’te 3 ay Bursa Sanat, 1.5 sene Bursa Ekim Tiyatrosu ve Tayyare Kültür Merkezinde tiyatro eğitimi aldım. Tiyatroya gitme amacım oyunculuğu ve oyuncuya nasıl hitap etmeyi öğrenmek içindi.

2006 yazıydı, yeğenim ışın kılıcı efekti bulduğunu söyledi, kısa film yapalım dedik ama kameramız bile yoktu. Bende yaşadıklarımızı anlatalım dedim ve 3 gencin Star Wars yapma hikayesini anlatmaya çalıştım. Ellerinde kamera bile olmayan insan nasıl film yapabilir?

Yürüyerek dünya turu atmak gibi bişey ama biz genede yaptık Mtar Wars‘ı.

2008’de CanAvar filmini yaptık ve burdaki karakter Türkiyeninde yarı Freedy Kruger yarı Jason yarı Micheal Myers‘ı oldu…

2009’da ise Ölüm Dosyası isimli aksiyon filmimi yaptım ve zaman geçtikçe vaktinde Bursa’dan bana olmazlananlar destek çıkmaya başladı.

sinematik_kilink
Altın Çocuk vs Kilink projesi nasıl ortaya çıktı?

Bu proje’yi normalde 2006’dan beri yapmak istiyordum. Fakat ne yazıkki ancak bu yaz yapacağım . Sinemamıza baktığınızda kolaj çalışmalar çok, özellikle Kilink filmlerinde (Kilink Mandrake’ye KarşıKilink Frankenstien’e KarşıKilink Kolsuz Kahramana Karşı) ve tabii 3 Dev Adam, Maskeli Süvari Tommiks’e Karşı, Tarkan Camoka’ya Karşı gibi filmler var. Hatta T. Fikret Uçak bi röportajında “Elimde imkan olsa 3 Dev Adamın ikincisi yaparım ve yanına Tommiks ve Kaptan Swing‘ide katarak demiş” 🙂

Bende Altın Çocuk ile Kilink’in sinemaya çok yakışıcağını düşünüyorum sürekli kazanan Kilink bakalım Türk istihbaratının Altın çocuğuna karşı ne yapacak ? bekleyip görmek lazım.

Onur Çetincengiz’e sinema kariyerinde başarılar diliyoruz

Sinematik Ekibi

Onur Çetincengiz Facebook B.ci Kısacılar Grubu: http://www.facebook.com/group.php?gid=70876170242

MTAR WARS 3.5 Filmi:

One thought on “ALTIN COCUK vs. KILINK – Onur Çetincengiz

  1. daha kötü olamazdı. hiçbir özgünlük taşımayan gereksiz bir çalışma olmuş. İmkansızlıklar aşılabilir fakat yaratıcı, parlak zeka eksikliği var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir