Yeşilçam’da sansüre devam: RTÜK’ten Cüneyt Arkın’ın ‘’En Büyük Yumruk’’ filmine ceza!!!

sinematik_en_buyuk_yumruk00Daha önce bir Orhan Gencebay filmindeki bir tablonun, herkesin ezbere bildiği bir filmdeki bir hamam sahnesinin müstehcen bulunarak kesildiğini ve karelendiğini okumuştuk. Bu sefer de RTÜK boş durmadı ve 30 yıl önce çekilen bir filme sevişme cezası veriyor. Zaten 80 döneminde pek çok film için “kuşa döndürüldü” ifadesini kullanıyorduk ki çoğu film orijinalinden min. 20 dakika kısa idi ama ilk kez duygusal bulunmadığı için bir sevişme sahnesine ceza kesiliyor.

Gözel’e ve Barış Göçer’e bu haberi ilettikleri için teşekkür ederiz aşağıda haberi ve ilgili videoları KESİNTİSİZ! bulabilirsiniz. Sitemizdeki sakıncalı bulunan film En Büyük Yumruk yazımız ise burada.

RTÜK, Başrollerini Cüneyt Arkın ve Meral Orhonsay’ın paylaştığı ve Bursa’da yayın yapan Olay TV’de 5 Mayıs 2013 günü yayınlanan, 1983 yapımı ‘’En Büyük Yumruk’’ adlı filmdeki sevişme sahneleri ceza getirdi. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesinin raporunda şöyle denildi: ‘’Filmin bir çok sahnesinde cinsellik olgusu yoğun biçimde yer almaktadır. Çıplaklığın sıklıkla ortaya koyulduğu, kaba cinselliğin yapım boyunca devam ettiği görülmektedir. Birçok sahnede, kadınların mahrem sayılabilecek uzuv ve organları, seyirlik malzeme halinde görsel bir meta gibi sunulmaktadır. Cinsellik ikonografisinin filmin bir çok sahnesine hakim olduğu, duygusal boyutundan arındırılmış sevişme sahnelerinin sunulduğu görülmüştür. Striptiz denilen cinsel gösteri niteliğindeki görsel ikonografik öğelerle zevk yaşayan gençlerin deneyimlerinin, bir tür öykü yumağı içinde sunulduğu görülmüştür’’


EN BUYUK YUMRUK sakıncalı sahneler di spamista


Cüneyt Arkın ‘ EN BUYUK YUMRUK ‘ RTÜK CEZASI di spamista

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir