Türk sinemasının kayıp filmi izleyiciyle buluşacak

Türk sinemasının “kayıp” filmi izleyiciyle buluşacak

Bir kayıp film daha ortyaya çıktı. Bir süredir internette eksik kopyası dönen ve de bazı insanlar tarafından fahiş fiyatla satılan bir film daha halka mal oluyor. Türk sinemasının kayıp filmleri arasında bulunan, 1967 yapımı “Sihirbazlar Kralı Mandrake Kiling’in Peşinde” Türk İşi Filmler Festivali’nde seyirciyle buluşacak.

Haber: İSTANBUL – Tuğba Özgür Durmaz 

Baba mesleği filmciliği sürdüren, yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncu Kunt Tulgar, AA muhabirine, yüzüncü yılını kutlamaya hazırlanan Türk sinemasına, kayıp bir filmi yeniden kazandırmayı “mucize” olarak niteleyerek, filmin bulunma hikayesini anlattı.

Filmin kopyasına, geçen yıl Ankara’da gazeteci yazar Ali Murat Güven ile ulaştıklarını belirten Tulgar, “Mandrake filmini, ailesi yıllar önce sinemayla uğraşan bir kişinin bodrumunda gres yağına bulanmış halde bulduk. İlk etapta izlenmesi kesinlikle mümkün olmayan filmi, yoğun çabayla temizleyerek seyredilebilir hale getirdik” dedi. 

Bir süredir internette yer alan filmin, Türk İşi Filmler Festivali  kapsamında ilk kez özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluşacağını ifade eden Tulgar, bundan duyduğu heyecanı dile getirdi. 

Türk sinemasının 10 bin kayıp filmi arasında yer alan, yalnızca adı bilinen 1967 yapımı “Sihirbazlar Kralı Mandrake Kiling’in Peşinde”, geçen sene bulunan kopyasının izlenir hale getirilmesinin ardından Türk İşi Filmler Festivali’nde seyirciyle buluşacak.   

Yönetmen Oksal Pekmezoğlu’nun, Lee Falk’ın çizgi kahramanı Sihirbazlar Kralı ile Kiling fotoromanınından uyarladığı, başrollerini Mine Mutlu, Güven Erte ve Sadettin Düzgün’ün paylaştığı film Beyoğlu Majestic Sinemasında ücretsiz izlenebilecek.

Filmin gösteriminden sonra  Kunt Tulgar ile Ali Murat Güven “Türk sinemasının kayıp filmleri” konulu söyleşi gerçekleştirecek.

Türk sinemasının kayıp filmi Sihirbazlar Kralı Mandrake Kiling'in Peşinde izleyiciyle buluşacak - Alternatif Yeşilçam Kültürü Sitesi
Türk sinemasının kayıp filmi Sihirbazlar Kralı Mandrake Kiling’in Peşinde izleyiciyle buluşacak – Alternatif Yeşilçam Kültürü Sitesi

Haberde Adı Geçenler

  • Oksal Pekmezoğlu
  • Sadettin Düzgün
  • Fatma Girik
  • Kunt Tulgar
  • İzzet Günay
  • Mine Mutlu
  • Güven Erte

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir