Bunları biliyor muydunuz? Kibar Feyzo’daki konağın bugünki hali

kavalcik koyu kibar feyzo

Kemal Sunal ve Şener Şen başrolünü oynadıkları ”Kibar Feyzo”, Ezo gelin, Kaçak ve Asi gibi film ve dizilere ev sahipliği yapan Kavalcık köyü 2 yıldır Suriye’den kaçanların geçiş noktasını üzerinde olduğu için artık Suriyeliler ile anılıyor.

Kibar Feyzo filminde Şener Şen’in canlandırdığı Maho Ağa’ya ait Konak’ta Kavalcık köyünde yer alıyor. Ancak bakımsızlık ve ortadoğuda o bölgede kaçakların kullanması nedeniyle havuzu ve binaları çok fazla tahrip görmüş durumda ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya.

Filmde, Harran diye adlandırılan yer ise Kavalcık köyünün eski adı olarak biliniyor.

Anadolu Haber ajansında haber şöyle verilmiş:

“Kavalcık Köyü Muhtarı Hasan Ezer, eski günlerini arayan köylerinin eski adını alması için girişimlerde bulunduklarını belirterek, neden ve ne zaman değiştirildiğini bilmedikleri Harran adını geri istediklerini anlattı.

Köylerinin yıllarca televizyon kanallarında büyük ilgiyle izlenen filmlere ev sahipliği yaptığını dile getiren Ezer, şunları söyledi:
”Televizyonlarda, gazete ve radyolarda artık Kavalcık Köyü‘nü Suriyelilerin geçişiyle duyuyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 8 bin Suriyeli, bizim köyün sınırından ülkemize giriş yaptı. Bundan kesinlikle şikayetçi değiliz. Biz elimizden geldiğince misafir etmek istedik ancak devletimiz sağolsun hepsine sahip çıktı. Biz de kucak açıyoruz, evlerimizde de kalabilirler. İnşallah, sorunları çözülür ve ülkelerinde huzurla yaşarlar.”

Önceden çekilen filmlerde yapımcıların, oyuncuların köye sahip çıktığını anlatan Ezer, ”Her gelen, son gelen dizi filmciler gibi olacaksa artık kimseyi istemiyoruz. Kibar Feyzo‘nun konağı çok yıpratıldı. Her şeye zarar vererek gittiler. 100 yıldan eski konağı ve köyümüzü korumak istiyoruz” dedi.
Ezer, köylerinin ve konağın, sadece yurt içinden değil özellikle gurbetçiler tarafından da sıklıkla ziyaret edildiğine değinerek, özellikle konağın yıpranmış, harabeye dönmüş haliyle görülmesini artık istemediklerini ifade etti.”

Aşağıda konağın bugün ki haline ait fotoları ve Kibar Feyzo filminden konakla ilgili bazı sahneleri görebilirsiniz. Ayrıca konuyla ilgili haber de aşağıda.

(Kaynak ve fotolar ANADOLU AJANSI – Ahmet Dumanlı)

Not: Bu paylaşım için Neco’ya çok teşekkür ederiz

Mülteci Suriyeliler ”Kibar Feyzo”nun Köyünden… di Haberdesin

Kibar Feyzo Tema müziği

3 thoughts on “Bunları biliyor muydunuz? Kibar Feyzo’daki konağın bugünki hali

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir