Banu Alkan – Türkiye’deki tüm erkekler beni arzuladı

banu alkan sinematik

Çeşitli kaynaklardan derlediğimiz röportajlara çarşamba günleri yer vermeye devam ediyoruz. Posta gazetesinde yer alan bu söyleşi Banu Alkan ile bugüne kadar yapılan bütün söyleşilerin biraraya toplandığı bir röportaja dönüşmüş. Banu Alkan’da kendi tarzında dobra dobra konuşmuş. Biz de konuştuğu konularla ilgili fotoğraflarla söyleşiyi zenginleştirerek farklı bir yazıya dönüştürdük.

Giriş:

“Türkiye’nin en namuslu kadınıyım” diye açıklama yaparak yine gündeme oturdu Banu Alkan. Çok yakın bir zamanda ‘Parfüm’ adlı yeni albümünü çıkarması da onun peşine düşmemde etkili oldu desem yeri. Telefonda, röportaj yapmayı çok istediğimi söylediğimde “Bebeğim Bodrum Rixos’tayım, burası harika…
Çık gel hemen” dedi. Bütün hafta sonu planları iptal, programlar ertelendi ve biz ekipçe ilk sabah uçağıyla Bodrum’a uzanıyoruz… Yaşasın! Sonunda Afrodit’i dünya gözüyle göreceğim, üstelik Rixos’un tadını da çıkararak. Bir taşla iki kuş!

Yalnız hakkını yemeyelim Afrodit’i oldukça zayıf gördük, üstelik de bir müjdesi var!Nikah masasına sonunda oturuyor. Otelde her şey emrimizde, bize de yalnızca uzun uzun konuşmak kalıyor.

Röportaj: Canan DANYILDIZ
Fotoğraflar: Muzaffer Kantarcıoğlu

kaanil_1375040046181

Çok cesur sahneleriniz, pozlarınız var… Bu kadar açıklık size basit gelmiyor mu? Bugün o filmleri yeniden çekseydiniz kimle oynamak isterdiniz? Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu?

Yok, basit gelmiyor, estetik işler onlar. Richard Gere’i çok isterdim…
Türkiye’den de Cüneyt Arkın’ı 30 yaşındaki haliyle. Offf! Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi aktörü en yakışıklı adamı, iki filmim var onunla.

Türkiye’nin en zengin işadamlarından Gürbüz Hanif beraber olduğunuzda evliydi, siz de bekar 16 yaşında güzel bir kız. Evli bir adamla olmak… Size göre ahlaklı mıydı bu durum?

Ben Gürbüz Bey’le tanıştığımda eşi ölmüştü, bunu defalarca açıkladık biz, ama internette başka anlatılıyor. Evli bir adamla birlikte olmadım ben. Ona bakarsanız internette Gürbüz’ün bir fotoğrafı dolaşıyor, hiç kendisi değil. Kıskançlıktan oluyor bunlar herhalde.

İlk eşinden çocuklarıyla aranız o yıllarda iyiydi değil mi, işler sonra değişti? Mahkemelik oldunuz, hakkınız kaldı mı onlarda? Ve en önemlisi, Gürbüz Bey bir şey vasiyet etmedi mi size?

Evet, bana ‘cici anne’ derlerdi. İlk eşinden iki çocuğu vardı Gürbüz’ün. New York’a kadar giderdim okullarına çocukların. Sonra her şey değişti, para, ah bu para yüzünden insanları tanıyamıyorsunuz.

Bir gün gelecek, onlar da olgunlaşıp anlayacaklar, ben onların babalarına en ‘baby’ yıllarımı verdim, hakkımı verecekler. Gürbüz, benden sonra sıkıntı çekmesini istemem demiş, ama çocuklar onu çok sıkıştırıyordu. Keşke bizim de çocuklarımız olsaydı. Murat’tan da çocuklarım olmasını isterdim.

Banu Alkan 233UÇAKTA SEViŞTiM ÇOK HEYECANLIYDI!

Çok hediye alan erkek oldu mu size?

Her iki erkeğim de bana çok hediye aldı, ama en çok Gürbüz Bey. Dışarıdan, başka erkeklerden gelen hediyeleri kabul etmedim, çok geri çevirdiğim olmuştur tek taşları.
Tek taşı kabul ettin mi adamı da kabul ettin demektir. Ama Gürbüz bana Cartier’den tutun da birçok pahalı markadan o kadar çok hediye almıştır ki…

Vücudunuzda en çok nerenin sevilmesini istiyorsunuz? Neremi neremi derken?

Bir kadının en tesirli yeri, mücevheri göğsüdür. Avrupa’daki kadının da vücudundaki en önemli uzvu göğüsleridir. Ben de en çok göğüslerimin beğenilmesini seviyorum.

En büyük fanteziniz ne?

Ohhh my god! Sen İstanbullar’dan gelip bana neler soruyorsun bebeğim! (Gülüyor, düşünüyor) Los Angeles’tan San Fransisco’ya uçarken özel jetimizde var mesela! Çok büyük heyecanımız, ah böyle bir anımız var!

Tutku, aşk ve cinsellik… Bunlar hakkında neler var sizde?

Bir aşkta hepsi olmalı, biri eksik olsa bunlardan sizi iter o aşk. Bir erkeğin güçlü olduğunu bileyim, ama hiç önemli değil, aşk yapmam her gün. Cinsel anlamda güçlülük bu. Her iki erkeğim de bu anlamda güçlüydü. Gürbüz Bey de Murat da…

fft31_mf2994767Türkiye’nin en namuslu kadınıyım dediniz, sizce namuslu kadın nasıl olur? Kaç adamdan sonra kadın namussuz olur?

Bunu iddia ediyorum! Evet Türkiye’deki en namuslu kadın benim! Hayatıma çok zor erkek alıyorum. Ben bunu cinsel açıdan söylüyorum, uçkur konusunda ima ediyorum. Benim hayatımda iki erkek oldu, birinden ölüm ayırdı, diğeriyle 13 yıl sonra ayrıldık. Bu yüzden ben en namuslu kadınıyım Türkiye’nin!

Seks, cinsellik hayatınızın neresinde? Bir kadın Türkiye’de evlenmeden önce her şeyi yaşamalı mı? Bakirelik çok önemli bir şey mi sizce?

Ben sevdiğim zaman aşık ve tutkuluyum. Evlilik, resmi nikah, kadını maddi açıdan garantiye alan bir gereklilik, yoksa bu ülkenin 4’te 3’ü dini nikahla yaşıyor. Ben bir kadının kullanılmamasını istiyorum. Ama evlilikten önce, ‘Bu benim kocamdır’ diyorsa, birlikte olmasında, yaşamasında sakınca yok bence.

İKİ EŞİMLE DE ÇIPLAKLAR KAMPINA GİTTİM!

Gündemde olmak için ne gerekirse yapar mısınız?

Hiç yapmıyorum, ben istesem bu benim için saniyelik iş. Bir laf söylerim ortalık karışır, ben hala reyting kraliçesiyim. Son birkaç aydır yurtdışındayım, artık şöhreti aştım ben, o noktadayım…
Farklı bakıyorum dünyaya, yaşayıp kendime vakit ayırmalıyım. Sokaktaki herhangi bir kız aniden ünlü oluyor, bunları bizle yarıştırır oldular. Bunlardan da yoruldum, kendimi soyutladım.

Çok güzel ve sarışın bir kadınsınız, Türk standartlarının üzerinde bir şey bu! Erkekler size hep bir cinsellik objesi olarak mı baktı? Peşinizden çok koşan oldu mu?

Türkiye’nin yarısı erkekse, hepsi beni arzulamıştır…
Ben böyle bir kadınım! Çok bilirim, bana karım sana benzediği için aldım diyen erkekleri, hem de karısının yanında söylüyor bunu. “Banu Alkan gibi kadın!” derler, arzulanmak güzel şey.
Beni kadın, erkek, çocuk herkes seviyor. Düzgün bir hayat sürmem bu sevgiyi yarattı sanırım. Ben o ince çizgiyi çok iyi korudum, akıllı bir kadınım.

Sanat için soyunur musunuz? Nü çalışmak isterlerse sizinle, izin verir misiniz?

Sophia Loren’in de çıplak sahneleri var. Bir amacınız varsa, çıplak olmanızda sorun yok. 16 yaşında Avrupa’dan gelme bir ailenin kızıydım, Gürbüz Beyle çok aristokrat bir hayatımız vardı, hiçbir zaman avam bir sahnem olmadı benim.
Hiçbir zaman ucuza gitmedim. Ben bikiniyle evde değil, denizde poz veren kadındım, arada büyük fark var bebeğim. Gerektiği yerde soyunurum. Çıplaklık güzel bir şey. Doğal olmak bu, seksapellik değil, ruhuyla çıplaklık bu…

Banu Alkan seksi ve leopar

Gürbüz Bey karışır mıydı size bu sahnelerde?

Beni yönettiği olurdu Gürbüz’ün. Yerinde çıplaklığa karışmazdı, bikiniyle denizdeysem sorun olmadı. ‘Yüzün güzel, biraz yüzünle oynasan ya darling’ derdi bana hep. ‘Türkiye’de rakibin yok.’ Zekamı ve kabiliyetimi görmüştü.

Ben kaliteydim hep, en ufak sahnemde bile, yönetmen basma giyeceksin derdi, ben marka olsun isterdim. Gürbüz Bey de bilirdi bunu.

banu10Üstsüz fotoğraflarınız çekilmişti, denizde… Çok cesursunuz. Hala bizi şaşırtıyorsunuz? Nerden aklınıza geldi bu çılgınlık?

Denizdeyken ben üstümü çıkartırım, göğüslerimin suya değmesi benim için çok önemli. Gazeteci arkadaşlar da 10 saat bekleyince o görüntüler oldu. Bari yakalanmış gibi yapalım dedik, gerçekten de yakalandık. Suyun içinde olduğum için göğüslerimin çıplak görünmesinde sorun yok.

Çıplaklık bu kadar özel sizin için… Çıplaklar kampına gittiniz mi hiç? Hangi eşinizle?

Evet gittim! Hem de her iki eşimle de

Acun Ilıcalı’nın hazırladığı bir programa, adaya vs. katılır mıydınız?

Acun’u benimle yaptığı röportajlarından hatırlıyorum. Hülya Avşar’ın olduğu bir yerde bana teklif gelmesi imkansız, o Hülya’ya hayran çünkü. Hülya çok hırslıdır, NTV’nin eski yayın yönetmenlerinden birine ‘Burası ikimize dar gelir’ demişliği bile var Hülya’nın, o yüzden zor bana bir teklif gelmesi Acun tarafından.

Size göre, Türkiye’de kim var güzel, yakışıklı?

Siren Ertan var, yüzü güzel ama boyu 1 metre ha ha ha (gülüyor) ben boylu poslu kadın severim, ama Allah için yüzü güzel. Gerçi 12 yılda kendini geliştirmiş. Eski bir dergi vardı evde geçenlerde gördüm, bayağı değişmiş Siren.

Erkeklerdense, Kıvanç ve Burak Özçivit çok iyi. Burak’ın biraz daha asılması gerek, şimdi sosyeteye de karıştı, iyi ama dünya sosyetesi olsun, bıraksın Türk sosyetesini, onlardan bir şey olmaz.

banu-alkan_92862_mDaha önce ünlüler çiftliği yarışmasına katıldınız, yeniden gündem olmak için miydi? Ünlüler çiftliği programından çıktıktan sonra Güllü ile diyaloğunuz oldu mu?

O programdan yalnızca ben para aldım, başka kimse para almadı, ben o şartla gittim Ünlüler Çifliği’ne. Güllü’yle görüşmüyoruz, küs de değiliz. Halk ona yanıtını verdi zaten orada.

Parfüm albümü, Aşkın Kokusu şarkısı, hep aşk kadını mısınız siz? Yeni bir aşk mı var yoksa? Lady Viven Angel gelinlik firmasının mağaza açılışı için gelinlik giydiniz ve evlenmek istediğinizi söylediniz…

Bu şarkı yeni bir aşka yazıldı bebeğim, evet yeni bir aşk var! İlk kez açıklıyorum. Çok fena geliyor yeni aşk… Benim kalbim hissediyor, kalbimin kapılarını açtığım an, yüz tane aşk bulurum. Ve var hayatımda biri. Evet evlenmek istiyorum, içimde kaldı, çok güzel bir gelin olmak istiyorum, ve olacağım da…

Kim bu şanslı erkek? Tanıyor muyuz, isim cisim?

Fransa’nın güneyinde Nice’te Edinburgh Otel’de evlenmek istiyorum, buradan duyurulur! O erkeğe bir mesaj buradan! Fransa’da yaşayan zengin bir Türk iş adamı.
O otel bizim buluştuğumuz yer ve burada evlenmek istiyorum. Fransa’da da İstanbul’da da evi var. Tek taşlar var hediye edilen, kalbim aşkla dolu.

Kullanıldığınız bir aşk hikayeniz var mı?

Hayır, hayır… 15 yaşından beri çok kendini bilen bir kızdım. Asla kullanılmadım.

Kimler aldattı sizi? Ayrıca bu kadar özel bir kadınsınız, reddildiğiniz oldu mu hiç?

Reddedildiğim olmadı ama aldatıldığım oldu evet…

Petek Dinçöz size, yaşlı ama hala güzel demişti, çok sinirlenmiştiniz, yaşlanmakla ilgili bir fobiniz var mı? ‘Hala Türkiye’nin en güzel kadını’ dedi aslında…

Yaşlanma korkum hiç yok. Hala gençliğimin zirvesindeyim. En büyük örnek önümüzde Ajda Pekkan, 20 yaş büyük benden, gayet de iyi duruyor.

banu_e84a1

Çıktığınız programlardan para talep ediyormuşsunuz, neden?

Masrafımı alıyorum ben, giydiklerim, saç, makyaj bunların bir bedeli var. Bazen kanal ödüyor bu parayı bazen de programın sahibi reytinglere oturduğu için kendi cebinden ödüyor. Bir tek Okan’dan para almadım!

‘Zekamın yanında Obama sıfır kalır’ demiştiniz, Türkiye’de kim var size göre sizin kadar zeki?

Tayyip Erdoğan’ı çok zeki buluyorum mesela. Rengimi çok açık belli ediyorum, ben oy atmıyorum onun partisine, takdir ettiğim ve etmediğim çok tarafı var…
Fakat çok zeki biri.

Issız adaya gitseydiniz, alacağınız 3 şey ne olurdu?

Üçgen vücutlu erkeğim. Kıyafet almazdım hiç, çırılçıplak olurdum orada, aşkımı doya doya yaşardım.

Teşhircilikten hoşlanıyor musunuz?

Hayır asla bebeğim, teşhicilikten asla hoşlanmam. Görsellik başka bir şey, teşhircilik başka. Ben hiçbir zaman seksapel bir kadın değilimdir, erkeğimin beni doğal ve temiz bulmasını isterim, öyle görünmek isterim ona.

banu-alkan_450149Arzu eden çok erkek olmuştur mutlaka, kadın oldu mu hiç?

Bana direkt öyle bir şey olmadı ama, o tarafı hisseden biri de değilim açıkçası.

Seks oyuncakları? Var mıdır sizin aşklarınızda?

Öyle aptalca şeylere ihtiyacım yok benim, üçgen bir adam bana yeter..

Lady okuluna gittiniz… Siz gerçek bir hanımefendi misiniz? Başka kimler bu sınıfa girer, kimler girmez?

Ben oyunculuğum ve starlığımın dışında gerçek bir hanımefendiyim, gerçek bir kadınım. Yemekte, evde olsun, üst baş şıklığında olsun, gerçek bir kadınım ben, bunu kimse bilmez.
Türkiye’den gerçek hanımefendiler var, Angelina Jolie de dünyada beğendiğim farklı bir kadındır. İspanya prensinin eşi de keza…
Çok beğenirim.

Neremi şarkısı ve albümü… Çok alay konusu oldu, neler söyleyeceksiniz bu konuda?

12 yıldır hala bu şarkım number one! Alay ediliyor diyemem, Beyaz Orkide şarkısı güzel bir şarkı bence. Neremi de öyle. Hint şarkısı gibi, çocukların bile dilinde.
Benimle alay edecek insan daha anasının karnından doğmadı, ettirmem ben kendimle alay. Kıskanıp aşağı çekmek isteyenler oldu, halk cevabını verdi zaten.

Hawaii tatilleriniz, Cannes Film Festivalleri… İhtişamlı bir hayat… Dışarıdan bakılınca Gürbüz Hanif ile parası için berabermişsiniz gibi görünmüyor muydu?

Asla öyle bir şey yoktu. Gürbüz Bey parası için sevdiğimi hissetseydi, bana bu hayatı yaşatmazdı. O muhteşem bir adamdı, ben onu sevdim. Bana derlerdi ki isteseydin, Türkiye’nin yarısı senin olurdu.
Bir Hawaii tatilinde Donald Trump 10 gün boyunca benden gözlerini alamadı, gidebilirdim o tarafa doğru, ama gitmedim.

Pretty Woman filminin çekildiği otelde 1 yıl yaşadınız? Bu hayatın parasını nasıl karşıladınız?

The Regent Beverly Wilshire Oteli…
Bunu Gürbüz Bey karşıladı ve kredi kartını uzatırken ‘Bunu Rahmi Koç karısına yapmaz darling’ dedi. Rakibin yok deyip beni Hollywood’a götürdü Gürbüz, otelin 3 Rolls Royce’undan biri benim emrimdeydi, bütün sosyete bilir bunu. Vefat etmeseydi, Hollywood’da olurdum ben.

banu-alkan_303629Kendinizi bizden ve diğer kadınlardan üstün görüyor musunuz? Ne var sizi özel yapan?

Ben narsist değilim, asla. Ben sadece güzelliklerini, kendini farketmiş, kendini bilen biriyim. Ortada kalmış, bilinçsiz bir kadına acıyorum. Kendime hayran olduğum doğru, ama narsist değilim.

PARASI OLMAYAN ERKEK ZATEN APTALDIR

Bir erkekte para mı, aşk mı yoksa cinsel güç mü öncelik olmalı? Para yoksa da aşk yaşar mısınız böyle bir adamla?

Aşk yaşarım, ama bu üç koşul da olacak. Bir erkeğin nereye kadar parası olmaz? Aptal bir adamın parası olmaz, zeki adamın parası olur. Belli bir zaman parasız kalabilir bir erkek ama sürekli parasız bir adamsa, zaten aptaldır.

En ateşli geceniz aklınızda mı? Neler var o geceden aklınızda baby?

Oooohh my god! Bunlar nasıl sorular! Üçgen bir vücut adam! Kumsalda! Ay ışığında… Gürbüz ve Murat’la da var bu ateşli gecelerden, ama Murat’la daha çok! Çünkü Murat benden daha küçük yaştaydı. Gürbüz’ü sevdim, Murat’a aşık oldum.

Kadın yatağa girerken ne giymeli? Seksi iç çamaşırları, çırılçıplak? Ya da pijama? Siz nasıl giriyorsunuz?

Bir kadın yatağa çıplak girmeli, ben de her gece çırılçıplak giriyorum. Jartiyerli sahnen de olmalı ama yatakta gece erkeğin için! Ufak detaylar insanı heyecanlandırır.

Hoşlandığınız bir erekekle yemek yedikten sonra…

a) Size eve bırakmasını istersiniz
b) Birlikte olursunuz Eminsen o erkekten, o gecenin sonunda birlikte olunur!

Bir erkekten ne beklersiniz?

a) Mücevher
b) Çiçek
c) Otelde başbaşa bir gece
d) Çok seksi bir tatil Çok seksi bir tatil! Ama tek taşsız olmaz! Asla dağıtılanlardan değil, gerçek Cartier olacak!

Hala bakire misiniz?

Evet hala bakireyim, ruhum bakire…

banu-alkan-4Yeşilçam’a ne kattığınızı düşünüyorsunuz?

Çok şey kattım! Bir fırtına, bir kadın, kadın gibi kadını… Güzeller güzeli, hala konuşulan bir kadını kattım. Afrodit gibi bir kadını…

Kızgın Güneş, Mavi Yolculuk, Günah Defteri… Filmleriniz hep aşk, cinsellik ve bir kadının duyguları üzerine. Neden başka filmleriniz olmadı sizin?

Ben hep aşk kadınıydım, o filmlerde oynamayı tercih ettim. Güzelliğimle, görselliğimle filmde oynamak istedim. Teklif geldi ama ben oynamadım o tür filmlerde.

En çok nerenizle etkilediniz erkekleri?

Göğüslerim ve kalçalarım. Bir de ince belim!

Murat Taşdemir… Hala devam mı arkadaşlık? Size tokat atmıştı, üzmüştü? Bir sorum daha var, ilşkinizde kimin parasını harcayıp gezdiniz? Ve ek, sizi Seda Sayan mı ayırdı?

Arada konuşuyorduk ama şimdi onu da kestim. İlişkimde, Murat’ın da parası vardı ama Banu Alkan parasıyla gezdik. Biz evlenecektik aslında Murat’la ama Seda Sayan yılanlık etti, ben onun reytinglerini taşıdım yukarılara, ama bize bunu yaptı.
Benim çok güçlü bir yapım var, her şeyi geride bıraktım. Murat beni özel hayatımda çok üzdü, gelinliğim elimde kaldı, öyle söyleyeyim sana. Murat bana yeniden dönmek istiyor ama benden NO!

Banu-Alkan-Feet-277523
Banu Alkan’ın ayak fetişizmi sitelerinde oldukça revaçta olan bir pozu. (üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz)

Dubrovnik, doğduğunuz şehir, sizin sayenizde ünlenmiş doğru mu?

Doğru! Ben bunu her tv programında söyledim, inanılmaz patlama oldu gidip gelen sayısında.

Hala dünyayı dolaşacak kadar çok paranız var mı, paralar suyunu çekti bitti haberleri var etrafta?

Bunlar çok iğrenç haberler, birileri alıp sizi şehir efsanesi yapıyor. Ben parasız kalırsam, ya arsamı, ya mücevherimi, ya değerli tablomu satarım…
Hiçbir zaman parasız kalmam. Ben bu lüks hayatı yaşamadan yapamam. Gelen parayı harcarım darling. Bana yakışıyor harcamak!

HÜRREM OLSAM SÜLEYMAN’LA 40 GÜN HAREME KAPANIRDIM

Şarkıcı Hadise’yi şarkınızı çalmakla mı suçladınız? Hangi şarkıydı bu?

Albümünün adı Parfüm, şarkısı da Aşkın Kokusu olacakmış! Sen önce dedim boru bacaklarını düzelt! Ve sonra zaten zayıfladı biliyorsunuz.

Haluk Akakçe’yle bir yakınlık var, aşk mı buuu???

Yoook! O benim bebeğimmmmm! Bana çok büyük bir hayranlığı var, bana ‘Dünyaya senin gibi bir kadın çok az gelmiştir’ diyen biridir… Ayrıca onun kız arkadaşı da var. Benim hayatıma girecek erkek çok zor, çok!

90-60-90 Banu’yu yeniden yaratacak mısınız? Diyete başladınız yanılmıyorsam?

9 kilo vereceğim toplamda, 4 kilosunu verdim, 5 kilom daha var verecek. Ben hiç diyet yapmam, porsiyon küçültürüm, ama Canan sen 39 kg’sin senin yanında yine kilolu görünüyorum!!!! Bu kadar ince olduğunu söyleseydin, seninle röportaj yapmazdım!

banu e_e02da

‘Muhteşem Yüzyıl’da Hürrem’i oynamak isterim’ dediniz, teklif geldi mi? Siz Sultan Süleyman’ı nasıl oynatırdınız? Aşkla mı cinsellikle mi?

Oynamak isterdim evet, ama teklif yok. Ben olsaydım Süleyman’ı kimseye kaptırmazdım. Cinsellikle ve zekamla elimde tutardım. Hareme kapanırdım, 40 güne kadar yolu var kapanmanın, çıkmazdım dışarı!

Pahalı ve ulaşılmaz bir kadın mıdır Banu Alkan? Nasıl elde edilirsiniz siz?

Çok pahalı bir kadınım ben. Maddesel anlamda değil, ulaşılmaz bir kadınım ben. Bir erkek hiçbir şey vermediği zaman beni elde eder. Bana beynini, zekasını göstersin, ondan sonra güzelliği, gücü gelir

(21.07.2013 tarihli Posta Karnaval ekinden alınmıştır.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir