İnsanları Seveceksin : 2013 kapanırken …

insanlari_seveceksin_banner

2013 yılı son günlerini yaşarken, sezonlar boyu devam etmiş ve senaryosu tıkanmaya başlamış bir dizinin final mi yoksa taze kanla yeni bir noktaya evrilişini mi izleyecek olacağımızın ikilemi içerisindeyiz.

Dizinin senaryosunda iyi ve kötüler bulunmuyor. Herkes kendi haklılığı uğrunda vargücüyle elindeki kozları kullanmaktan kaçınmıyor. Yeşilçam üzerinden konuya bir bakışta bulunmamız gerekirse Komiser Cemilin meşhur tiradında geçen Rüşvet ve Yolsuzluğun ülkenin en önemli problemi olduğu gerçeğinin yıllardır değişmemiş olduğunu görüyoruz.

Öte yandan Yeşilçamın yıllarca savunduğu ezilenlerin yanında olmak konusunda ezilen kişilerin aslında toplumun hangi sınıfı olduğuna dair bilindik mesajların artık geçerli olmadığı aşikar. Eskiden yanında olunan grupların bugünün siyasi gücünün temelini oluşturduğunu unutmamak gerekiyor.

Dünya tarihine basitçe göz atıldığında en baskıcı rejimlerin dahi uzun yıllar boyunca iktidarda kalışının temel sebebi ezilen olarak belirtilen ve genellikle nüfusun en büyük kesimini oluşturan bireyler için yapılmış hizmetlerle gerekli desteği sağlamış ve iktidarlarını sürdürmüş olduklarını söyleyebiliriz.

Bu noktada kimin ezdiği değil ezilen gruplar arasında ki işbirliği ve dayanışmanın diğerlerini öteki olarak görmeden tek bir ses halinde ön plana gelmesi gerekmekte. Çünkü kendine sağlananın sistemin devamı için verilmiş geçici birer culus bahşişi olduğunun farkında olmayan onlarca insan var.

Eğitim ve dünya görüşü farklılıkları aynı grup içerisinde olmasına dahi sistemden hoşnutsuz bulunan insan gruplarının birbirlerine dahi düşmanlık beslemesine sebep oluyor. Ana sorun ertelenirken arada ki iletişimsizliğin daha çok arttığı ise şüphesiz. 

Gruplar arası çekişmelerin mevcut sistemi diktatik bir noktaya kaydırmaması ve ülkeye eli sopalı bir adam lazım gibi bir saçmalığı özlemi duyulan sistem olarak umut haline getirmemesi için temelde çok basit ama gelecek için önemli bir adımla işe soyunmak gerekiyor.

İki insanın arasında ki en uzak mesafeye oynamanın zamanı geldi sayılır. Artık birbirine sarılma ve sevmeyi öğrenmenin vakti geldi. İnsanların birbirlerini sevmeleri, birbirlerine kin duymaktan daha çok ömürlerini uzatır.

 Eğer bu zamana kadar verilen ‘Halk Bunu İstiyor’ masalından yeterince usandığınızı hissediyorsanız ve hayatınıza aynı keskin çizgilerle devam etmemek için 2013’ün yeterli bir dönüşüm yılı olduğuna dair inancınız varsa, 2014 yılında senaryosu yapımcılar değil figuran olarak görülen çoğunluğun bizzat kendisi tarafından şekillendirilecek yeni sezonun başlangıcını beraberce seyre koyulacağız.

Yazan: Gökay GELGEÇ – Yojimbooo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir