Kenan Pars’a Saygı Gecesi yapıldı

kenan pars 787

Ediz Hun, yazarımız Tamer Yiğit ve Erol Tezener
Ediz Hun, yazarımız Tamer Yiğit ve Erol Tezener

Tamer Yiğit, Sinematik Yeşilçam okurları için Kenan Pars’a Saygı Gecesini yazdı:

BASAD (Bakırköylü Sanatçılar Derneği) ve SETEM (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ile Çevre Film işbirliği tarafından Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gecenin sunuculuğunu oyuncu-yönetmen Gülsen Tuncer yaptı.

Gecenin ilk açılış konuşmasını Basad Onursal Başkanı Üstün Asutay yaptıktan sonra başta Bakırköy’ün yetiştirmiş olduğu birbirinden değerli sanatçılar ve onunla çalışmış olan sinemamızın birbirinden kıymetli oyuncuları Kenan Pars’ı anlattılar. Geceye katılan konuklar içinde Ediz Hun , Erol Tezeren ve Kunt Tulgar’da birer konuşma yapıp Kenan Pars’ı andılar.

Gecede Ediz Hun’un tek kişilik sahne show’u görülmeye değerdi ki değme stand up’çılara taş çıkarttı adeta. Ediz Hun’un gösterisi içinde özellikle Bedia Muvahhit tiplemesi salondaki misafirleri gülmekten kırdı geçirdi.

1472185_682447161787560_1187812743_nKonuşmalar ve okunan Şiir’lerin ardından konuklara Vural Çavuşoğlu’nun yönettiği ‘Kapakide-Kenan Pars’ Belgeseli izletildi. Kapakide (Kağıt Parçalarından Kilim Deseni) bir Kenan Pars buluşuydu; Pars ömrünün son yıllarında uğraşıp sergilediği bir sanat çalışması olan kağıt parçalarından kilim deseni sanatına kendi verdiği bir isimdi Kapakide. Belgesel’de sanatçının çeşitli filmlerinden kesitler ile Basad’da geçirdiği günlerine ait görüntüler dışında sinemamız oyuncuları (Yavuz Karakaş, Sönmez Yıkılmaz, Çetin Başaran vb.) Kenan Pars ile olan anılarını anlattılar.

Gecenin son bölümünde ise, Basad Orkestrası ve Bezezyan Ermeni Topluluğu sanatçıları geceye katılan misafirlere hazırladıkları şarkı ve müzikler ile unutulmaz bir müzik şöleni yaşattılar.

kenan pars anma gecesi toplu
Bu fotoğrafta gece bitiminde çekildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir