Gözel Mecmuasında Süheyl Eğriboz

tumblr_mz7emi84lb1qdfoifo3_1280

Gözel Mecmuası ve Mondo Trasho, Sinematik Yeşilçam olarak önem verdiğimiz fanzinler ve kaynaklar. Yeşilçam kavgacıları ve pek çok emektarı adına 90lı yıllarda çok az kaynak ve araştırma vardı. 90lı yılların başında  tu kaka edilen ve sahaflarda bulunan Ses dergileri dışında neredense fazla bir bilgi bulamazdık. Eskicilerde ve depolarda pek çok derginin çürüdüğü yıllardı. O dönem fanzinleriyle ulaşılmayan bilgileri ortaya çıkartma konusunda Serhat Köksal‘ın yaptıkları önemlidir.

Plaza medyasının 2000li yıllarda çok fazla olmasa da önem vermeye başladığı, klişelerle başlıklara taşıdığı haberler yerine  google haber muhabirliği değil 90lı yıllardan bizzat görüşülerek yapılmış göz emeği el nuru işler ve püfür püfür fotokopi kokan Gözel mecmuası…

Aşağıda Gözel mecmuasındaki Süheyl Eğriboz sayfalarını ve gözelin internete taşınmış linkini bulacaksınız..

Süheyl Eğriboz ve Yeşilçam: Eskiden dostluk vardı şimdi her şey para

http://gozel.tumblr.com/post/72898979936/suheyl-egriboz (10.1.2014)

Geçtiğimiz kasım ayında evinde geçirdiği rahatsızlığın ardından Samatya İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Beyninin sol kısmında kısmi felç olan sanatçı yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Yaklaşık 2 aydır tedavi gören Süheyl Eğriboz, bu sabaha karşı hayatını kaybetti. 1992 yılında kendisiyle görüşerek hazırladığım 2 sayfa o vakit Mondo Akineto ve Güzel Mecmuasında yayınlanmıştı sonraları Güzel Mecmuasını kendisine teslim ettiğimde bana benimle gel deyip üye olduğu sinema derneğinin başkanının masanına dergiye fırlatarak ” Bak gençler neler yapıyor! ” diyerek derneğe sitemini dillendirmişti .

tumblr_mz7emi84lb1qdfoifo1_1280 tumblr_mz7emi84lb1qdfoifo2_1280

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir