Altın Bamya Ödülleri’nin adayları açıklandı

fft81_mf2018284

Türkiye’de sinemada kadınlarla ilgili yanlış mitlerin, algıların, cinsiyetçi bakışın sinemada yeniden üretilip temsil edilmesini ve bu ayrımcılığın normal kılınmasını eleştirmek için düzenlenen Altın Bamya ödüllerinin bu yılki adayları açıklandı.

Altın Bamya Akademisi ön jürisi 2013 yılında vizyona giren yerli sinema filmlerini değerlendirerek ‘ Erkek Karakter, Kadın Karakter, Film ve Senaryo’ dallarında adaylarını belirledi.

Adaylıklarda ‘Aşk Kırmızı’, ‘Celal ile Ceren’ ve ‘Erkek’ler filmleri dikkat çekerken, ‘Senin Hikayen’ filminde canlandırdığı Esra karakteriyle Selma Ergeç de listede yer aldı. Diğer kadın oyuncular ise ‘Aşk Kırmızı’da Zeynep olarak izlediğimiz Ezgi Asaroğlu ve ‘Celan ile Ceren’in başrol oyuncusu Ezgi Mola. Erkek oyuncu kategorisinde ise ‘Celal ile Ceren’ ile Şahan Gökbakar, ‘Aşk Kırmızı’ ile Tayanç Ayaydın, ve ‘Erkekler’ filminin başrol oyuncuları Fikret Kuşkan- Ali Poyrazoğlu ikilisi

Adaylardan geniş jürinin oylaması sonucu kategorisinde en çok oyu alanlara ödülleri, izleyici ve jüri özel ödülleriyle birlikte 24 Mart akşamı İsveç Konsolosluğu’nda yapılacak 6. Altın Bamya Ödül Töreninde verilecek.

Adaylar

Erkek Karakter: Aşk Kırmızı (Ferhat)
Celal ile Ceren (Celal ve arkadaşları)
Erkekler (Adem ve Nazım)

Kadın Karakter: Aşk Kırmızı (Zeynep)
Celal ile Ceren (Ceren ve arkadaşları)
Senin Hikayen (Meral ve Esra)

Senaryo: 
Aşk Kırmızı
Celal ile Ceren
Erkekler

Film: Aşk Kırmızı
Celal ile Ceren
Erkekler

nurgul-sli2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir