Cüneyt Arkın ‘ın elinin koptuğunu biliyor muydunuz?

cuneyt arkin ve at

“Ben çok kaza geçirdim. Adam şekerden cam yapıyor, siz de delip geçiyorsunuz. O hem yapıyor hem de şekeri yiyor. Cam kalın olacak, sıkışık olacak, vurduğun zaman patlayacak. Ancak o zaman kazasız oluyor. Malkoçoğlu filmini çekiyoruz. Benim bir sahnede saraya atla birlikte girmem gerekiyor daha doğrusunu söylemem gerekirse sarayın büyük vitray penceresinden içeri gireceğim. Atla biraz fazla hızlandım; zemin de mermer, at kaydı ve düştü. Son hızla gidemedik. Benim elim koptu, asılı kaldı. Aldık buz torbasına koyduk. Ne olaydı…

El resmen camda asılı duruyor, bileğimden kan fışkırıyor. Settekiler baygınlık geçirdi.

Ünlü oyuncunun elini ise Tıp Fakültesi’nden hocası Halit Ziya Konuralp dikmiş…

Benim hocama gittik. Hemen Hayat Hastanesi’ne doğru yola çıktık. O vaziyette bile hocamı aramak geldi aklıma.Geldi hastaneye ve olaya el koydu. Ameliyat kaç saat sürdü hatırlamıyorum. Ama elimi mükemmel bir şekilde yerine dikmişti ameliyatın sonunda.

O an elimi kaybettiğimde başıma neler geleceğini düşündüm. Saniyede kurdum kafamda. Elimin yok olması, benim hayatımın yok olacağı anlamına geliyordu. Anında onun farkına vardım. Bir kere kalem tutamıyorsun, imza atamayacaksın. Sonra elim biraz düzeldi alıştım ama sakat kaldı. Bunu kullanamıyorum.”

(Söz Sende programından: Cüneyt Arkın)

12:10’dan itibaren kendi ağzından anlatımını dinleyebilirdiniz ama video silinmiş

Cüneyt Arkın 2008 yılında Palçiçek Pamir’e yaptığı açıklamada da o olaydan sonra filmlerde elini kullanamadığı için atın dizginlerini dişine alıp, kılıç kalkan’ı da diğer koluyla tutmaya çalıştığını anlatmıştı.

17502608la0

Cüneyt Arkın’ın eli..

3. Adam sitesinde ise konu hakkında şöyle açılım olmuştu: Erhan Tuncer bir Belgesel izlemiş bizlerle şöyle paylaşmıştı:

Belgeselin yönetmeni de Arkın’ın bizzat kendisiydi. Geçen günlerde fragmanları bulduğum DVD’lerden çıkan bu belgeseli bir daha izledim ve şok oldum! Cüneyt Arkın geçirdiği o korkunç kazayı anlattıktan sonra (elinin koptuğu kaza) bu görüntü çıktı ortaya. Durdurup hemen kaydettim ve sizlerle paylaşmak istedim. Bu, eğer temsili bir görüntü değilse -ki bence değil- Cüneyt Arkın’ın elinin ameliyat sonrası çekilen tek fotoğrafı… 

O fotoğrafı görüntülemek için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir