VURUN KAHPEYE !… “Bir Roman, Üç Film”

vurun kahbeye

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftası kapsamında, T.C. Doğuş Üniversitesi’nde 12 Mart 2014 Çarşamba günü gerçekleştirilecek, Projesini hazırladığım ve Moderatörlüğünü üstlendiğim, “Bir Roman, Üç Film – Vurun Kahpeye !…” Etkinliği”ni teşriflerinizle onurlandırmanızı gönülden diliyorum.
Saygılarımla
M.Ünsal ELBEYLİ

Tarih : 12 Mart 2014, Çarşamba
Saat : 13:00 – 15.00
Yer : Doğuş Üniversitesi 5.Blok Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi

1975196_239159876268144_17312764_nHalide Edip Adıvar’ın ölümsüz eseri “Vurun Kahpeye” romanından beyaz perdeye 1949, 1964 ve 1973 yıllarında Erman Film Yapımcılığında uyarlanan ve Kurtuluş Savaşı’nda aydın Türk Kadınını en iyi yansıtarak Türk Sinema Tarihi’nin en önemli yapıtlarından olan “ Vurun Kahpeye…” Filmlerini kapsayan, “Bir Roman Üç Film, Vurun Kahpeye !…Paneli” , “Doğuş Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İletişim Bilimleri, Sinema Bölümü” tarafından, Türk Sineması Araştırmacısı M. Ünsal Elbeyli’nin proje ve moderatörlüğünde 12 Mart 2014 tarihinde, “Doğuş Üniversitesi – Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi’nde” 13.00 – 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
“Vurun Kahpeye” romanının edebi yönü ile günümüzde halâ güncelliğini korumasındaki önem ve değeri bizlerle paylaşacak Sayın Selim İleri ile Mimar Sinan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sayın Handan İnci’nin “Vurun Kahpeye” romanının edebiyatımızdaki yeri, Türk Edebiyatı – Sinema” ilişkisi, “Sinemada Edebiyat Uyarlamaları”nı gündeme getirmeleri ve “Vurun Kahpeye” filmlerinin yapımcısı Erman Film Yetkilileri katılımları ile panelimizi onurlandıracaklar.
Panelin hemen ardından “Vurun Kahpeye Film Fotoğraflarından Oluşan Sergi”nin açılışı gerçekleştirilecek.
Doğuş Üniversitesi’nde iki hafta sürecek etkinlik kapsamında, gelecek hafta Çarşamba günü “1949 yapımı Vurun Kahpeye” filminin restore edilmiş gösterimi ile devam edecek. Film gösterimi, tüm sinemaseverlere açık olacak.
“Türk Sineması’na ve Sinema Emekçilerine Saygı” niteliği taşıyan “Bir Roman, Üç Film, Vurun Kahpeye!… Etkinliği”ni teşriflerinizle onurlandırmanızı gönülden diliyorum.

M.Ünsal ELBEYLİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir