Osman Cavcı ile Muhsin Bey üzerine

muhsin bey banner1

Muhsin Bey yenıden temizlendi ve izleyici ile buluştu. Yeşilçam diye adlandırılan ve kimine göre 90lara kimine göre 80 darbesi ile sona ermiş dönemin bana göreyse Türk Sinemasının diğer ismi olan bir gerçeğin büyük değişimini anlatan bir film Muhsin bey.

Filmde Uğur Yücel ve Şener Şen başrollerde olmasına rağmen bence filmin en güçlü yanı yan rollerin tamamlayıcı unsurlar olması. Film de piyasaya göre eskimiş Muhsin Bey’in asistanlığını yapan Osman Cavcı‘nın rolü de kilit noktalardan birisidir.

Muhsin Bey babasına söz veridiği için himayesine alıp güvenmiştir ancak Osman Cavcı biraz uçarıdır ve bu güveni suistimal eder. Öte yandan film içerisinde piyasanın şartlarını da bize gösteren ve uyaran bir tiplemedir.

Osman-CAVCI-4

Aslına bakarsanız bu durum biraz ilginçtir çünkü Osman Cavcı filmde, zamana kendini uyduran asistanın aksine Yeşilçam değerlerine günümüzde sahip çıkan ve düşük bütçeli filmlere burun kıvırmayan tiyatrodan kopmayan bir sanatçımız. Bu konuları onunla uzun uzun konuşmak için Istanbul’da yakalamaya çalışıyorum. Facebook üzerinden yenidne temizlenip seyirci ile buluşturulan Muhsin Bey üzerine birkaç soru sorduk Osman Cavcı da cevaplandırdı. (Utku Uluer)

Filmde rol almanız nasıl gerçekleşti? Oynadığınız rol “adeta” sizin için yazılmıştı… 

Yavuz Turgul beni Arzu filmden Hahabam Sınıfı Güle Güle filminden tanıyor. Zaten senaryo onundu. Sonra bir kaç reklam filminde oynattı. Sempatisi vardı. Fahriye abla filminde de istedi askerdeydim. İyi ki olmadı. Böylece Muhsin Bey’de oynama şanşı yakaladım. Rolü “Osman Cavcı” diye yazmış. Yani beni ben oynayacağım. Büyük kısmet Şener Şen ile oynamak. Filmde yardımcısıyım daha önce Şener Şen ile Hababam Sınıfı Müzikali‘nde oynamıştım. Biz gençler ona hayrandık. Komik biri.

Bu kadar yakın tarihte yapılmış bir filmin bile restore edilmesi gerekiyor bu konuda ne düşünüyorsunuz? Restore edilmiş halini izlediniz mi? Beğendiniz mi?

Filmin retorasyonu çok başarılı tertemiz. Renkler falan süper emek vermişler. İnanılmaz teknoloji. Mimar sinan sinema tv yapmış. Demek bütün okullardan 1 adım önde. Bravo Sami Şekeroğlu’na. Film tertemizdi. Çizik falan yok. Ancak ben cizik filmleri de seviyorum. Eski tadı veriyor. İnsan suratınının yaşlanıp. Çizgiler oluşturması gibi karakteristik. Olsun tertemiz Muhsin bey iyiydi.

muhsin_11042014_1308_wmp4

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir