Gölge e-Dergi Haziran 2014 Sayı 81

Gölge e-Dergi Haziran 2014 Sayı 81 KAPAKGölge e-Dergi, 81. sayı ile bir kere daha huzurlarınızda… Harıl harıl süren bir aylık bir çalışmanın ardından masa üstünüzde… Bu sayının kapağı Sadık Yemni’den geldi.
Bu sayıda yer alan çizgi romanlar; Devrim Kunter’in kalemi ve çizgisinden “Kahraman Korkmaz”, Anıl Şahal’dan “Çizgiroman Hazırlamanın Kısa Öyküsü”, Varol Gökdamar’dan altıncı bölümüyle maceraya devam eden “Kagan”.
Bu sayının öyküleri; Sadık Yemni’den “Vampiresk”, Atilla Bilgen’den “Fare”, Seçkin Sarpkaya’dan “Geçkinciler, Bekçi ve Bir Atasözü Üzerine”, Selin Sıroğlu’ndan “Fobofobi”, Adil Öztürk’ten “Tehlikeli İlimler ve Yasaklı Bilgiler Kitabı”, Burak Bayülgen’den “Kedi Gözü Lensleri Takan Sarışın Kız”, Kıvılcım Arduç’tan “Gerçeğin Kitabı”. Bununlar birlikte iki taze tefrika öykümüz başladı bu ay. Yine Kıvılcım Arduç “Günahların Bekçisi” tefrikasının ilk öyküsü “Yeni Bir Gün Yeni Bir Hayat”ı, ben de “Ateş Behiye” tefrikasının ilk öyküsü “Kafkas Esircilerini” yazdım.
Öykü illüstrasyonları; Gülhan D.Sevinç, Bora Orcal, İlker Yatı, Onur Altınışık, Umut Can, Zeynep Zeze, Özgür Serdar Altunoğlu ve hızır gibi yetişen Mehmet Kaan Sevinç’ten.
Fantastik şiirler bu sayıda da arz-ı endam etmede. Yusuf Gürkan, “Kral Theoden” adlı şiiriyle bu sayıda da aramızda yer aldı.
Ahmet Yüksel abimiz bu sayıda da bizi röportajsız bırakmadı sağ olsun, bu sayıda “Şehir Köpeği”nden tanıdığımız usta illüstratörlerimizden Murat Bozkurt ile yaptığı röportajı okuyacağız.
Hasan Nadir Derin de bu sayıda bir başka sinema festivali yazısı ile aramızda. 25. Yaşını kutlayan “Ankara Uluslararası Film Festivali”ni anlattı. Bununla birlikte “Festivaller, Festivaller” yazısıyla yine Mayıs’ta düzenlenen üç ayrı film festivalini (İşçi Filmleri, Sinema Dans Ankara ve Uçan Süpürge Kadın Filmleri festivalleri) ve burada gösterilen filmleri anlattı.
Yazarının kaleminden bölümümüzü bu ay “Kuzgun Efsaneleri Serisi 1-Siyah Palto” kitabının yazarı Emel Kosi’ye ayırdık.
Alp Bilgin’in kaleminden “Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeleri” incelemesini de bu sayıda okuyacağız.
Bu ay camiada bir hayli etkinlik oldu, bunlara dair iki yazıyı ben yazdım. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’ndeki FABİSAD etkinliklerini, Anadolu Korku Öyküleri ekibinin Mayıs ayı etkinliklerini anlattım.
Bu sayının arka kapağını Ömer Gazi Yılmaz çizdi.

Dergiyi indirip okumak için:
http://www.mediafire.com/view/ym0op1l8ghkkvng/golgedergi81.pdf

Dergiyi internetten okumak için:
http://issuu.com/golgedergi/docs/golgedergi81

Dergi arşivimize ulaşmak için:
http://issuu.com/golgedergi

Facebook grubumuz için:
https://www.facebook.com/groups/golgeedergi/

Bize golgeedit @ gmail.com adresinden ulaşabilir, yazılarınızı-illüstrasyonlarınızı bu adrese gönderebilirsiniz. Yazı-çizimlerin son gönderim tarihlerini, hazırlama yönergelerini ve duyuruları ise yukarıda belirttiğimiz facebook grubu üzerinden öğrenebilirsiniz.

İyi okumalar dilerim…
Gölge e-Dergi Editörü
Mehmet Berk Yaltırık

10321699_10154163217235006_6055467265185041960_o

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir