TÜRK SİNEMASI’NIN 100. YILINDA 100 KISA FİLME BÜYÜK DESTEK

100 kisa filme destek
Değerli sinemaseverler için hayırlara vesile olmasını dileyerek bu güzel haberi paylaşıyoruz.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği, Türk Sineması’nın 100. yılına özel olarak, 100 kısa filmciye projelerini gerçekleştirmelerine katkı sağlamak amacıyla toplam 500.000TL yapım destek fonu sağlıyor.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği başta sinema olmak üzere, ülkemizde ve dünyada kültür-sanat alanını etkileme, şekillendirme ve güçlendirme çalışmalarında etkili bir şekilde yol alırken sinemamızın 100.yılında kısa filmcilere film üretimlerini kolaylaştırmak adına destek oluyor.

Türkiye’de ve Dünya’da etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip sinema filmlerinin gelişmesine katkı sağlanması, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destekler oluşturulması, ülke sinemamızın bir kimliğe kavuşması adına, kurmaca, belgesel ve animasyon türündeki filmlere TRT ve İstanbul Medya Akademisi’nin de katkılarıyla her bir projeye 5.000TL olmak üzere 100 kısa filme toplamda 500.000TL destek imkânı sağlıyor.
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği Yapım Destek Fonu’nu almaya hak kazanan proje sahipleri, sektörden ustalarla birlikte projelerini geliştirme ve uygulama imkânını da elde ederek bir usta-çırak ilişkisini deneyimlerken, projenin uygulama sürçlerini yönetecek olan İstanbul Medya Akademisi’nin mevcut ve potansiyel imkânlarından da projeleri adına yararlanma fırsatını elde edecekler.

İstanbul Medya Akademisi, yazılı ve görsel medyanın ihtiyaçları doğrultusunda hem teknik hem de içerik alanlarında eğitimler düzenleyerek, bu alanları tanıtan ve de sunduğu geniş uygulama alanlarıyla mesleki tecrübe edinme konusunda önemli fırsatlar tanıyan bir eğitim kurumu olarak, destek almaya hak kazanan projelerin sahiplerine akademinin sinema bölümü kapılarını sonuna kadar açarak geleceğin sinemacılarını destekleyecektir.
Projeler Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin ilk senesinde ortaya koyduğu bakış açısı doğrultusunda; ”Etik, Estetik, Teknik” bütünlük göz önüne alınarak değerlendirilecektir.

Değerlendirme jürisi yapımcılar, yönetmenler, senaristler ve sinema yazarlarından oluşacaktır. Her proje sahibine projesinin değerlendirme raporu gönderilecektir. Yüksek nitelikte 100 kısa film projesine ulaşana kadar yarışma dönemler halinde devam edecektir.

Yarışmanın ilk dönem son başvuru tarihi 15 Ağustos 2014 olarak belirlenmiştir.

UBSD Yapım Destek Fonu ilk dönem kazananları 14 – 28 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek ve UBFF’nin kısa film yarışma bölümlerinden olan Kısa Film Akademisi bölümünde hem 15.000TL değerindeki ödül için hem de festivalin Büyük ödülü olan 50.000TL değerindeki Ahmet Uluçay ödülü için yarışabilecek.

UBSD YAPIM DESTEKİLETİŞİM:

www.bogazicifilmfestivali.com
www.medyaakademisi.com.tr
Mail: [email protected]
Telefon:  +90 212 452 66 66
Fax:  +90 212 452 66 79
Adres:  Merkez Mahallesi, Sanayi Caddesi, No: 17 / 34197
Yenibosna / Bahçelievler / İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir