Erhan Tuncer’den Deneme Çekimi Filmi!

10612313_10152664103087148_495536768_o

Sinema bir tutku ve hayat tarzı bazılarımız için. Bu nedenle aslında site olarak Yeşilçam ile sınırlı değiliz, yeşilçam sever olarak sinemanın etkilediği her noktaya da bir şekilde değdiğimizi düşünüyoruz. Üçüncü Adam sitesinin kurucusu ayrıca son dönemde Yadigar Ejder üzerine yazdığı kitapla boğuşan Erhan Tuncer içinde sinema bir yaşam tarzı.

Site, belgesel, kitap derken Erhan aynı dönemde bir de filmle ilgileniyormuş o araya yönetmenlikte sığdırmış. Filmin haberi elimize ulaşınca hemen sitemziden duyurusunu yayınlamaya karar verdik. Sziler gibi bizde aşağıda linkini verdiğimiz linkten izleyeceğiz. Film inclemesi ise yakın zaman da yine Sinematik Yeşilçam‘da olacak.

Filmin Basın Bülteni ve tanıtımı:

10621136_10152664103442148_1694361515_n.::Türk sinemasının 100. Yılında, oyunculara armağan bir film::.

Dokümanter-drama türündeki yönetmenin bu ilk filminde, sinema sektöründe oyunculuk yapmakta olan, Yılmaz Yalçın, Cem Uslu, Ceyda Yücesan, Murat Engiz ve Hamdi Alp adlı 5 profesyonel oyuncunun hayatlarına dokunacak, onların mücadelelerine ortak olacağız.
Deneme Çekimi adlı filmin yapımcılığını Aspro Prodüksiyon – Şeker Ertem üstlenirken, senarist ve yönetmenliğini Erhan Tuncer yaptı. Film hakkında Erhan Tuncer şunları söylüyor;

“Her yıl televizyon kanallarında onlarca dizi başlamakta/bitmekte, sinemalarda onlarca film gösterime girmektedir. Bu dizi ve sinema filmlerinin oyuncu seçimleri, yapım firmaları ile beraber çalışan cast ajanslarında yapılmakta, yüzlerce oyuncu, belli başlı roller için kamera karşısına geçmektedir.

‘Deneme Çekimi’nde, adını bilmediğimiz bir cast ajansında deneme çekimine gelen, birbirinden farklı yollarla oyuncu olmuş 5 farklı oyuncunun, sosyal yaşantılarını ve mücadelelerini, belgesel gerçekliği ile göreceğiz. Filmde yer alan oyuncuların hiçbiri rol yapmadı, o esnada olanlar kaydedildi ve kurgulandı.

Filmimi, tüm sefasına ve cefasına rağmen inatla, hevesle, aşkla oyunculuk yapmakta olan/yapacak olan ve şartlar dolayısıyla yapmaktan vazgeçmek zorunda kalan tüm oyuncu kardeşlerime adıyorum…”

Deneme Çekimi / Film from Aspro Prodüksiyon on Vimeo.

daha detaylı bilgilerle Deneme Çekimi’ni izlemek için;
www.denemecekimifilm.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir