Terziyan’ın adı sokağa verildi

nubar terziyan banner

Türk Sinema tarihinin unutulmaz isimlerinden Nubar Terziyan‘ın adı, Sarıyer Büyükdere‘de yaşadığı sokağa verildi. Büyükdere Surp Hripsimyants Kilisesi Yönetim Kurulu, geçen yıl sanatçının isminin sokağa verilmesi için çalışmalar başlatmış, ancak hazırlanan teklif ilk etapta Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilmemişti. Daha sonra vakıf tarafından başlatılan bir imza kampanyası sonrası teklifini revize eden Büyükşehir Belediye Meclisi, sonunda ünlü oyuncunun adının sokağa verilmesini onayladı. Asıl adı “Sevimli Sokak” olan sokağın adı artık “Nubar Terziyan” sokağı oldu. (Kaynak: Sabah)

Nubar Terziyan‘ın isminin sokağa verilmesi ile ilgili internet üzerinden bir imza kampanyası yapılmıştı (Linki). Bu konuda Nubar Terziyan‘ ın oğlu Berç Alyanakziya geçtiğimiz yıllarda bu konuya dikkat çekmişti.

Konu ile ilgili haber şöyle idi:

nubar terziyan 001

Nubar Terziyan‘ ın oğlu Berç Alyanakziya çocukluğunun geçtiği ve babasının hayata gözlerini yumduğu apartmanın giriş katındaki bir dairede kiracı olarak oturuyor. Evi müzeye dönüştürmek istemiş fakat maddi olanaksızlıklar nedeniyle başaramamış. Sadece apartmanın kapısında Nubar Terziyan‘ ın orada yaşamış olduğuna dair küçük bir tabela bulunuyor o kadar!

Berç Alyanakziya babasının kişisel eşyalarından bazılarını hatıra olarak dağıtmış, fotoğrafları ise Türker İnanoğlu‘ nun kurduğu müzeye vermiş.

Tüm hayatlarının mütevazi şartlar içinde geçtiğini söyleyen Alyanakziya, babası Nubar Terziyan gibi pek çok Yeşilçam starının senetlerle maaşlarını aldıklarını söylüyor ve ekliyor:
Bugün iki dizide oynayan oyuncular milyonlarca lira kazanıyorlar, oysa o dönemlerde oyuncular parasızdılar ama yaptıkları işi severek ve gönülden yapıyorlardı.”

Televizyonlarda babasının oynadığı filmlerin hâlâ gösterildiğini buna karşın kendisine telif ödenmediğini söyleyen Alyanakziya, Kültür Bakanlığı’nın bu işe bir çözüm üretmesi gerektiğini, halihazırda pek çok Yeşilçam oyuncusunun büyük maddi sıkıntılar yaşadığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir