Haftanın Filmi: Karanlık Sular (The Serpent’s Tale – 1994)

Immagine-3
Sizler için seçtiğimiz haftanın filmi Kutluğ Ataman’ın 1994 yılında çetiği ilk filmi, Karanlık Sular, İstanbul’un tema alındığı dram temalı filmdir. Filmin hak ettiği değeri görmediğini düşünüyoruz bu neden 2 kere haftanın filmi olmayı hakediyor.

Ataman’ın yazıp yönettiği bu karanlık cinayet öyküsü bizi eskiyle yeninin karşı karşıya geldiği bir dünyaya götüryor. Eleştirmenler, Ataman’ın bu ustaca tasarlanmış ve zengin bir görselliği barındıran film aracılığıyla günümüz Türk kültüründeki krizi başarıyla özetlemesinden övgüyle bahsettiler.

Karanlık Sular Ataman’ın hemen tanınmasını sağladı ve Montreal’den Şangay’a birçok festivale davet edilmesine neden oldu. Filmin birçok ödülü arasında, Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde SİYAD’dan En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerinin yanı sıra Uluslararası Ankara Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü de bulunmaktadır. Film ülkemizde dvd formatında piyasa sürüldü ancak filmin en kayda değer baskısı Onar Films’in yaptığı ve extralara yer verdiği dvd oldu.

0110242 Yönetmen: Kutluğ Ataman
Senaryo: Kutluğ Ataman
Yapımcı: Kutluğ Ataman
Müzik: Blake Leyh
Görüntü Yönetmeni: Christopher Squires
Oyuncular:
Gönen Bozbey
Metin Uygun
Daniel Chace
Semiha Berksoy
Haluk Kurtoğlu
Numan Pakner
Beste Sezin
Tülin Oral
Giovanni Scognamillo

Vizyona Giriş Tarihi 25 Ağustos 1995 – Süre 97 dk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir