Şoför Nebahat Bizde Kabahat (1965)

Bu hafta tavsiye edeceğimiz film yönetmenliğini Süreyya Duru‘nun yaptığı 1965 tarihli Şoför Nebahat, Bizde Kabahat filmi. Kalabalık kadrolu, çalgılı, şarkılı Kudret Şandra katkılı eğlenceli bir film. Şoför Nebahat filmlerinin üçüncüsü olarak diğer filmlere göre Şoför Nebahat hayranları tarafından en az sevilen film, serinin zayıf bir halkası ve seri sonu filmi olarak ilk filmin kaymağını yiyen bir film olarak görülür. Her nekadar durumu böyle olsa da kadrosu nedeniyle izlemeye değer bir film olduğunu düşünüyoruz. Özellikel Ali Şen‘li ve Munir Özkul‘lu sahneler oldukça neşeli.

Sofor nebahat bizde kabahat banner

“Şoför Nebahat, Bizde Kabahat” adlı filmin dün Dolmabahçe’de alınan bir sahnesinde, bir otomobilin direksiyonu başında bulunan filim yıldızı Sezer Sezgin, ehliyetsiz araba kullanmak suçu ile yakalanmış, aşağıda haberin küpürünü okuyabilirsiniz (Geçmiş Gazete sitesinden alıntı).

Sofor-Nebahat

Filmden Sezer Sezin’in canlandırdığı Şoför Nebahat ve Munir Özkul’un canlandırdığı Polim Hüseyin’in komik Atışması

KÜNYE

Sofor-Nebahat-Bizde-KabahatYönetmen: Süreyya Duru
Senaryo: Suavi Sualp
Kamera: Özdemir Öğüt
Güfte, Beste ve Dans: Kudret Şandra
Yapım: Duru Film / Naci Duru

Oyuncular:
Sezer Sezin, Selma Güneri, Ali Şen, Ersun Kazançel, Necdet Çağlar, Necip Tekçe, Münir Özkul, Türker Tekin, Kudret Şandra, Murat Tok, Reşit Çıldam, Enver Danış, M. Ali Akpınar, Moris, Enver Daniş, İclâl Genç, Mehdi Yeşildeniz, Atilla Engin, Erdoğan Seren, Mustafa Yavuz, Lütfi Engin, sman Türkoğlu, Selahattin İçsel ve Nermin Kuran (1964 Türkiye dansözler kraliçesi)

Prodüktör Temsilcisi: Fuat İmer, Prodüksiyon Amiri: Abdullah Barut, Işık: Hüseyin Özşahin, Prodüksiyon Asistanı: Burhan Yeşildağ, Kamera Asistanı: Erhan Canan, Set Amiri: Yunus Saltuk, Sesleri Alan: Necip Sarıcaoğlu, Montaj: İsak Dilman, Senkron: Mustafa Kent, Negatif Montaj: Enderb Teker, Laboratuar: İbrahim Üstüner, Müzik: Kasım İnaltekin, Asistan Rejisör: Remzi Cöntürk, Skrip: Emel Işık, (Lâle Film Stüdyosunda hazırlanmıştır)

Filmin künyesini d eçeşitli sitelerden derledik. Ancak işin ilginci bu künye bilgileirnin asıl kaynağının ne olduğuna ulaşamadık. Sanırız afişteki bilgiler birebir internet ortamına geçirilerek oluşturulmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir