MovieSmart Türk’te Fantastik Türk Sineması Şöleni!!!

fantastikler dsmartta

3-4 Ocak tarihleri arasında MovieSmart Türk’te Mesut Kara’nın Fantastiğin Sineması belgeseli ve 11 adet film gösterilecek.

Tanıtım bülteni:

Zamanının zor şartlarında, çeşitli imkanlarının biraraya getirilerek büyük fedakarlıklarla çekilen ve Türk izleyicisi’nde ayrı bir yeri ve değeri olan, unutulmaz filmler; izleyiciye yeni yılın ilk hafta sonunu keyifle yaşatacak.

Baştan sona dur durak bilmeyen aksiyon sahneleriyle dolu olan ve artık “kült” statüsüne ulaşmış ‘Kilink İstanbul’da’ ve devam filmi ‘Kilink Uçan Adama Karşı’; İtalyan çizgi film kahramanı ‘Commandante Mark’ın (Türkçe’ye Kaptan Swing olarak çevrilen) Salih Güney tarafından başarı ile canlandırıldığı, Tunç Başaran imzalı 1971 yapımı filmi ‘Korkusuz Kaptan’ Türk sinema severleri ekran başına toplayacak.

Türkiye’de “Western” tarzı sinemanın ilk örneklerinden olan ve usta aktör Sadri Alışık’ın Red Kit rolünü canlandırdığı çizgi film uyarlaması ‘Atını Sevmeyen Kovboy’; Yılmaz Atadeniz’in başarıyla yönettiği inanılmaz karakterlerle dolu ‘Maskeli Şeytan’ ve yönetmenliğini Nişan Hançer’in yaptığı, başrolünde Levent Çakır’ın fırtına gibi estiği film ‘Zagor Kara Bela’ da hafta sonu yayınlanacak bu özel kuşaktaki filmlerden sadece birkaçı olacak.

Filmlerin listesi ve tanıtımı sitesinde Fantastiğin Sineması belgeseli Fantastik Türk Sineması belgeseli olarak geçiyor. Filmlerin açıklamaları aşağıdaki şekilde verilmiş:

Fantastik Türk Sineması Belgeseli / RENKLİ
Yayın Tarihi :3 Ocak Cumartesi Saat 00:30
Yapımı :2006
Tür :Belgesel
Yönetmen :Mesut Kara
Konuşmacılar:Cüneyt Arkın, Aytekin Akkaya, Behçet Nacar, Çetin İnanç.
Konu:Yeşilçam’a Saygı, Türk Sineması İftiharla Sunar” başlığıyla hazırlanan belgeselde, fantastik sinemanın ustalarıyla, yönetmenler ve oyuncularla yapılan söyleşilere yer veriliyor.
Zorro’nun İntikamı / S-B
Yayın Tarihi :3 Ocak Cumartesi Saat 02:20
Yapımı :1969
Tür :Fantastik, Macera
Yönetmen :Yılmaz Atadeniz
Oyuncular :Tamer Yiğit, Nebahat Çehre, Reha Yurdakul, Danyal Topatan
Konu:Vali Don Alvarez ve adamları halka zulm ederek ellerinden topraklarını alır ve birçok çiftlik sahibini öldürür. Babasının öldürüldüğünü öğrenen Alberto, intikam için çiftliğe geri döner. Vali Don Alvarez’ e karşı Don Alberto, dedesinin Zorro kıyafetlerini giyerek mücadeleye başlar.
Zagor Kara Korsan’ın Hazineleri / S-B
Yayın Tarihi :3 Ocak Cumartesi Saat 01:00
Yapımı :1971
Tür :Fantastik, Macera
Yönetmen :Nişan Hançer
Oyuncular :Levent Çakır, Ece Cansel, Muzaffer Tema, Nuri Kırgeç .
Konu:Baltalı İlah Zagor ve Çiko, suçsuz bir subayı idam cezasından kurtarmak için harekete geçerler. Bunu için ortalardan kaybolan Kazma Kürek Bill’i mahkemeye tanık olarak getirmeleri gerekiyordur. Kazma Kürek Bill’ in peşinden giden Zagor, kendini bir anda korsanlarla mücadele içinde bulur.
Kilink Uçan Adam’a Karşı / S-B
Yayın Tarihi :3 Ocak Cumartesi Saat 03:30
Yapımı :1967
Tür :Fantastik, Macera
Yönetmen :Yılmaz Atadeniz
Oyuncular :İrfan Atasoy, Pervin Par, Suzan Avcı, Muzaffer Tema
Konu:Acımasız Katil Kilink, Avusturyalı güzeller güzeli Prenses’ i kaldığı otel odasında öldürür ve paha biçilmez mücevherleri çalar. Bunu duyan Süper Adam, mücevherleri geri alıp, Kilink’ i adalete teslim etmek için, acımasız katilin peşine düşer.
Süper Adam İstanbul’da / RENKLİ
Yayın Tarihi :3 Ocak Cumartesi Saat 04:30
Yapımı :1972
Tür :Fantastik, Macera
Yönetmen :Yavuz Yalınkılıç
Oyuncular :Erdo Vatan, Safiye Yankı, Hayati Hamzaoğlu, Metin Yankı.
Konu:Dünyanın çeşitli ülkelerinde kadın ajanlar öldürülmektedir. Bütün bu ölümlerin biriyle bağlantısı vardır. Bu cinayetleri çözmek için Amerika’dan ajan Kent Clark ve Türk emniyetinden Ahmet görevlendirilir. Ajan Kent Clark ve Ahmet, cinayetlerin baş sorumlusu olduğunu düşündükleri Tilki Jack’ in peşine düşerler.
Kilink İstanbul’da / S-B
Yayın Tarihi :4 Ocak Pazar Saat 07:00
Yapımı :1967
Tür :Fantastik, Macera
Yönetmen :Yılmaz Atadeniz
Oyuncular :İrfan Atasoy, Pervin Par, Suzan Avcı, Muzaffer Tema
Konu:Kilink’in tüm düşmanlarını tek seferde yok etmesini sağlayacak ışın silahı yapmanın peşindedir. Dünyaya hâkim olmasını sağlayacak bu silahı yapabilmesi için gerekli olan formül İstanbul’da Profesör Hulusi’nin elindedir. Kilink, Profesör Hulusi’yi öldürüp formülü ele geçirir. Profesörün oğlu Orhan, babasının intikamını almaya ant içer. Süper güçlere sahip Orhan, Kilink’in peşine düşer.
Toros Canavarı / S-B
Yayın Tarihi :3 Ocak Cumartesi Saat 05:30
Yapımı :1961
Tür :Fantastik, Macera
Yönetmen :Burhan Bolan
Oyuncular :Ahmet Tarık Tekçe, Cavidan Dora, Efkan Efekan, Atıf Kaptan.
Konu:Bir grup bilim adamı Toros Dağları’ na arkeolojik kazı için tırmanırlar. Ancak bu tırmanış sırasında uğradıkları köyde, bölgede bir canavar olduğunu ve dağa gitmemeleri için uyarılırlar. Uyarılara aldırış etmeyen Profesör ve adamları dağda saldırıya uğrarlar. Kendilerine neyin saldırdığını bulmak ve dağın gizemini çözmek için Profesör ve adamları canavarın peşine düşerler.
3 Dev Adam / RENKLİ
Yayın Tarihi :4 Ocak Pazar Saat 09:30
Yapımı :1973
Tür :Fantastik, Macera
Yönetmen :T. Fikret Uçak
Oyuncular :Aytekin Akkaya, Deniz Erkanat, Yavuz Selekman, Tevfik Şen.
Konu:Örümcek ve kanlı çetesi, tarihi eser kaçırmak için Türkiye’ye gelmiştir. Bu durumu öğrenen Kaptan Amerika ve Meksikalı El Santo Türkiye’ ye gelirler. Bu kanlı çeteyi çökertmek için, Kaptan Amerika ve Komiser Orhan birlikte çalışmaya başlarlar.
Kaptan Swing: Korkusuz Kaptan / RENKLİ
Yayın Tarihi :4 Ocak Pazar Saat 08:10
Yapımı :1971
Tür :Fantastik, Macera
Yönetmen :YTunç Başaran
Oyuncular :Salih Güney, Gülgün Erdem, Süleyman Turan, Ali Şen.
Konu:Korkusuz Kaptan Swing ve Gamlı Baykuş’ un arkadaşları Mr. Blöf hakkında idam cezası verilir. Çok sevdikleri arkadaşlarını idamdan kurtarmak için Kaptan Swing ve Gamlı Baykuş, Mr. Bölf’ü tutuklu bulunduğu hapishaneden kaçırmanın planlarını yaparlar.
Atını Seven Kovboy / RENKLİ
Yayın Tarihi :4 Ocak Pazar Saat 11:00
Yapımı :1974
Tür :Komedi, Western
Yönetmen :: Aram Gülyüz
Oyuncular :Sadri Alışık, Figen Han, Aydın Babaoğlu, Sami Hazinses
Konu:Ünlü western kahramanı Red Kit ile azılı haydut çetesi Daltonlar’ın macera dolu ve eğlenceli öyküsü.
Maskeli Şeytan / S-B
Yayın Tarihi :4 Ocak Pazar Saat 12:30
Yapımı :1970
Tür :Fantastik , Macera
Yönetmen :Yılmaz Atadeniz
Oyuncular :İrfan Atasoy, Feri Cansel, Behçet Nacar, Yıldırım Gencer.
Konu:Profesör, İstanbul’da Altın Mumya’yı bulmak için bir kazı yaparken bir altın damarı bulmuştur ve altını da yurtdışına kaçırmayı planlamaktadır. Ancak Maskeli Şeytan altının peşine düşer. Ve macera başlar.
Zagor Kara Bela / S-B
Yayın Tarihi :4 Ocak Pazar Saat 13:40
Yapımı :1971
Tür :Fantastik, Macera
Yönetmen :Nişan Hançer
Oyuncular :Levent Çakır, Ece Cansel, Nevzat Açıkgöz, Muzaffer Tema.
Konu:Baltalı İlah Zagor ve Çiko, Kara Kurt kabilesinin lideri Satko’ nun yardım çağrısına cevap verirler. Zagor, Kara Kurt kabilesinin üyelerini öldüren katil Kara Bela’ yı yakalamak için amansız bir mücadeleye girişir.

54a6b615fbead31d1c3aa5ef54a69d95fbead31d1c3aa59a

turk-sinemasinin-en-fantastik-filmleri-3-4-ocakta-moviesmart-turkte-480x360

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir