2. El Film Festivali sona erdi

20150313_195348

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Ankara Kısa Filmciler Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen 2. El Film Festivali 15 Mart Pazar günü sona erdi.

Festivalde İzleyici Rekoru…

Bu yıl filmleri online olarak kabul ederek rekor film başvurusu alan festival yine bu yıl rekor izleyici kitlesine de ulaştı. Ultra maratoncu Akın Yeniceli’nin açılış törenine koşarak ipi göğüslemesi ile başlayan festival, tüm filmlerin kesintisiz gösterimi ve film söyleşileri ile tamamlandı. Festivalin ikinci gününde oyuncu Ali Düşünkalkar’ın da katılımıyla gösterimi yapılan ‘Kutsal Bir Gün’ filmi Altın Portakal’dan sonra ilk kez 2. El Film Festivali’nde yer aldı.

10’ların Festivali Geliyor!

2016 yılında onuncu yılını kutlayacak olan 2. El Film Festivali onuncu yıl çalışmaları için kolları sıvadı. Festival Başkanı Kerem Akkoyunlu; ‘Önceki yıllarda ne yapıyorsak yine onu yapacağız ve izlenilmeden kenara atılan filmlerin yanında olacağız. Onuncu yılımızda; filmi elenenlerin, filmi “ellenen”lerin, gösterime giremeyenlerin, jüriye takılanların, mantığına inanılmayanların, dev ekranda filmini izleyemeyenlerin, deneyip yenilenlerin, yine deneyip yine yenilenlerin, asla vazgeçmeyenlerin… yani ‘Onların Festivali’ geliyor!’ şeklinde açıklamada bulundu.

Geride kalan dokuz yılda oyuncu, yönetmen, yapımcı, kurgucu, yazar gibi birçok ünlü ismi ağırlama onuruna erişen festivale şimdiye kadar 100’ün üzerinde isim konuk oldu. Festival, onuncu yılında daha önce festivale katılmış tüm konukları tekrar davet ederek onuncu yaş gününü tüm dostlarıyla bir arada kutlayacak.

unnamed (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir