Elenenlerin Festivali Başlıyor!

unnamed (1)

‘Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Yine dene, yine yenil. Bu sefer daha iyi yenil.’

                                                                                                                          Samuel Backett

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan ön elemede elenmiş filmler festivali 2.El Film Festivali; ‘Dönüşüm Başlıyor, Festivale Koş’ sloganıyla yola çıktı. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı- Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen festival 13- 15 Mart tarihleri arasında Ankara’da Büyülü Fener Sinemaları’nda sinemaseverler ile buluşacak.

Festival Koşusu Başladı!

Uşaklı ultra maraton koşucusu Akın Yeniceli, 9 Mart Pazartesi sabah saatlerinde Uşak’tan çıktığı maratonunu; 13 Mart Cuma günü festival açılışına gelerek tamamlayacak.  Akın Yeniceli’nin Kızılay Büyülü Fener Sinemaları’nda ipi göğüsleyeceği festival açılışı, Fahrettin Ünlü’nün yönetmenliğini yaptığı Peyk belgeselinin galası ile devam edecek. Peyk; hızlı olmak anlamına gelen ve Osmanlı Devleti’nde uzun mesafeleri çok kısa sürede kat etmesi ve haber taşıması ile bilinen dönemin habercilerine verilen bir ad. Detaylı araştırmalara ve titiz incelemelere dayanarak çekilen belgeselin galası, 13 Mart Cuma günü saat 19.00’da Yönetmen Fahrettin Ünlü’nün katılımı ile Kızılay Büyülü Fener Sinemaları’nda gerçekleşecek.

Elenenler Dönüşüyor!

Festival elenmiş tüm filmleri gösterim programına katarak izleyici ile buluşmasını sağlıyor. Böylece festivallerin filmleri hoyratça elemesine karşı çıkıyor. Daha önce
en az bir film festivalinde elenen filmler, bu yıl dokuzuncu kez festival programında yerini aldı. ‘Ön elemede elenmiş film kötü film değildir’ sloganı ile elenmiş olan tüm ikinci el filmler izleyici ile buluşacak. Film gösterimlerinde yer alan 84 kısa metraj, 2 uzun metraj ve 7 belgesel filmin yanı sıra; festival söyleşileri, video yarışması, ‘Film ve Analiz Atölyesi’ gibi etkinliklerin de yer alacağı festivalde, tüm etkinlikler ücretsiz gerçekleştirilecek.

Kamuoyuna duyurulur. Saygılarımızla.

unnamed

—————————————————

2.El Film Festivali
Ankara Kısa Filmciler Derneği
Genel Koordinatörü
Duygu Gür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir