Ayhan Işık Anıldı

ayhan_isik_anma_toreni_009_48757_6250354

36 yıl önce aramızdan ayrılan taçsız Kral Ayhan Işık ” Yeşilçama Saygı ” temalı özel anma gününde Sinemanın duayenleride biraradaydılar. Böyle bir günde Yeşilçam sanatçıları ve Ayhan Işığın çok yakın arkadaşı altın çocuk Göksel Arsoy, Eşref Kolçak, Ertem Göreç, Müjdat Gezen, Nilüfer Aydan, Yusuf Sezgin, Süleyman Turan, Selda Alkor, Hülya Koçyiğit, İzzet Günay, Engin Çağlar, Yılmaz Atadeniz, Safa Önal, Sümer Tilmaç, Yavuz Karakaş, Ağah Özgüç, Belkıs Özener, Necdet Kökeç, Sevda Ferdag, Kunt Tulgar, Can Kolukısa gibi ünlüler ve ailesi Gülşen Işık, kızı Serap Işık ve torunu Emre Levent katıldılar.

Ayhan Işık _anma_toreni_007_48757_6257255Türk Sinema tarihinde yeri doldurulmayacak bir yere sahip olan Ayhan Işık için çok özel bir anma töreni hazırlandı. Beyazperdenin kralı 86.yaş gününde Münihten bizzat kendi kullanarak getirdiği ve uzun yıllar kullandığı 1966 model üstü açık spor otomobilinin yanına da balmumu heykeliyle proğrama katılan dostlarını selamladı.

Etkinlik alanında led ekranlarda filmlerinden sahnelerin yansıtılmasının yanı sıra, 1961 yılında çekilen,başrollerini Ayhan Işık ve Türkan Şoray’ın paylaştıkları ” Otobüs Yolcuları ” adlı filmin anısına, o yıllara ait bir yolcu otobüsü de üzerinde filmden sahnelerin yer aldığı foto bloklarla donanmış şekilde seremonide yer aldı.

Usta Sinema oyuncumuz Hülya Koçyiğit ; ” Ayhan abiyle birçok filmde beraber çalıştık.İşini çok ciddiye alan bir aktördü.Ondan ben çok şey öğrendim.Bu heyecan verici günü hazırlayan İstanbul klasik otomobilciler derneği başkanı Serkan Okayada çok teşekkür ederim.” dedi.

ayhan_isik_anma_toreni_008_48757_625016

Dernek başkanı Serkan Okay ise ; ” Yeşilçamın Kralı Ayhan Işık her zaman gönlümüzün en nadide köşesinde olmuştur.Böylesine büyük bir ismi,Türk Sinemasının 100.yılında, 86. yaşgünün de anmak adına,Yeşilçam’ın üstadlarıyla birlikte olmak gerçekten büyük heyecan ve mutluluk verici.Unutulmaz tarihi bir gün yaşıyoruz. Biz Kenan İmirzalıoğlu‘nuda davet ettik fakat teşrif etmediler. Ayhan Işık ailesi pek ortalarda görünmezken bizim ısrarlarımızla böyle bir günde yeni nesilden Kenan İmirzalıoğlu tipolojik olarakta Ayhan Işık‘ın yolundan gidebilecek bir sanatçıydı ama davetimize katılmadı.Ayhan Işığın kızı Serap hanım tarafından ödüllendirilecekti ama olmadı.”dedi.

Ayhan ışığın kızı Serap hanım ise ; ” Babamın eski dostlarını bir arada görmek beni hem çok mutlu etti, hemde hüzünlendirdi. Hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Böyle bir babanın kızı olduğum içinde çok gurur duyuyorum.” dedi.

Daha sonra sahneye çıkan Ayhan Işık dostları arkadaşları teker teker birer konuşma yaparak anılarını tazelediler.

Ayhan Işık,efendiliği ile dürüstlüğü ile işine saygısıyla,çalışma disipliniyle kendine özgü prensipleriyle Türk Sinemasının 1950‘li ve 196’lı yıllarına damgasını vurmuş, Yeşilçam’da star sineması devrini başlatmıştır. Ne yazık ki en verimli çağında 1979 yılının 16 haziranında aramızdan ayrılmıştır. Arkasında milyonlarca sevenini hüsrana uğratmıştır. Kadıköydeki açıkhavadaki proğramın hemen bitiminde çok büyük bir yağmur yağışı olması ilginçti.

Haber: Muharrem ERDEMİR

ayhan_isik_anma_toreni_011_48757_6250751 ayhan_isik_anma_toreni_003_48757_6249377 ayhan_isik_anma_toreni_010_48757_6250561

Ayhan Işık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir