Zeki Alasya Fotoğrafları 01

Merhaba Değerli Yeşilçam Severler
Zeki Alasya‘yı yakın zamanda kaybettik ama onun bile ölümü hemen unutuldu gibi geldi bize. Ustayı anmak için elimizdeki bazı lobi kartlarından sizler için 9 tanesini taradık, kestik biçtik ve paylaşıma hazırladık.

Görsellerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.

zeki alasya sinematikyesilcam.com 002 zeki alasya sinematikyesilcam com 001 zeki alasya sinematikyesilcam com 003 zeki alasya sinematikyesilcam com 005 zeki alasya sinematikyesilcam com 007 zeki alasya sinematikyesilcam com 008 zeki alasya sinematikyesilcam com 009 zeki alasya sinematikyesilcam com 010zeki metin sinematikyesilcam com 004

Zeki Alasya Fotoğrafları 01

METİN AKPINAR: “Zeki benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti. Herkes için büyük kayıp. Her ölüm gençtir ama Zeki çok genç öldü. Son 2 gündür ben yanındaydım. Bugün sevdiği yemeği yapıp götürecektim. Bu haberi aldım. Kader bizi adeta birleştirmişti. Babalarımız aynı firmada çalışırlardı. Annelerimiz vefat ettiğinde imamları bile aynıydı. Bu yazgı bizi birleştirdi ve ölüme kadar da ayrılmadık. Ayrılık dedikoduları saçmasapan dedikodulardı. Şimdi gerçekten ayrıldık, bazıları kına yakabilir. Çok marifetli bir adamdı. Terziliği bile vardı. Zeki başarılı bir sanatçıydı. Kısa ömrüne çok başarı sığdırdı.”

Zeki Alasya (d. 18 Nisan 1943, İstanbul – ö. 8 Mayıs 2015, İstanbul), aslen Kıbrıslı, İstanbul doğumlu Türk tiyatro ve sinema sanatçısı. Kıbrıslı Mehmet Kamil Paşa’nın yeğenidir.

Robert Koleji’nden mezun olan sanatçı sanat hayatına da 1959’da MTTB tiyatrosunda amatör olarak başladı. Arena, Genar ve Ulvi Uraz tiyatrolarında çalıştıktan sonra Haldun Taner, Metin Akpınar ve Ahmet Gülhan ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer aldı.

Film çevirmeye 1973’ten sonra başladı. Metin Akpınar ile birlikte Türk sinemasında yeni bir ikili oluşturdular. Birçok filmde yer aldı ve 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca Devlet Sanatçısı unvanı almıştır. Salak Milyoner, Köyden İndim Şehire, Güler Misin Ağlar Mısın, Nereye Bakıyor Bu Adamlar, Hasip ile Nasip gibi filmleriyle eşleştirilmiş bir komedyen olarak ün kazandı. İlk yönetmenlik deneyiminide yaşadığı kariyerinde önemli yere sahip 1977 ve sonrası filmleri olan Aslan Bacanak, Sivri Akıllılar, Caferin Çilesi, Petrol Kralları, Doktor, Köşe Kapmaca, Vay Başımıza Gelenler, Elveda Dostum, Akasya Durağı ve Küçük Ağa da yer aldı. Kariyerinin sonlarında daha çok dizilerde yer alan Zeki Alasya sinemada son olarak 2009’da Aşk Geliyorum Demez filminde rol aldı.

One thought on “Zeki Alasya Fotoğrafları 01

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir