Ekrem Gökkaya’nın kitabı baskıda

ekrem gökkaya kitap

Ekrem Gökkaya daha once üzerinde çalıştığı ve ses getireceğine inandığı kitabı ile ilgili bilgileri paylaşmıştı. Aradan 2 yıl geçti ve sitemizde bu konuya epey yer verdik. Kitabın çıkışı ile ilgili ilginç bir kampanya dönemi yapıldı ve bu süreci takip eden ve sonuçlandıran Halit Çevirgen ile kısa bir sohbet yaptık;
Sinematik Yeşilçam: Merhaba Halit Bey. Ekrem Gökkaya’nın kitabının basılması için oldukça ilginç bir kampanyaya imza attınız bu süreç sonucuda kitap basılacak sizin duygu düşünceleirnizi almak istedik…

2012 yılında sohbetlerimizde bana anlattığı çok kıymetli anılarını bir kitapta toplamasını ilginç olacağını ve de içinde yaşanmışlıklar olduğundan dolayı yeşilçam severlerin beğenisini kazanacak bir hatıra olacağını söylemiş ve israr etmiştim, zaten dağarcığında hazır olan hatıraları toparlamaya başlayan Ekrem bey gökkaya 4sonunda yazmaya koyuldu . Fakat hem anıların çokluğu ve içinden kitaba uygun olanların seçilmesi hem de bilgisayar ortamına aktarılıp fotoğraf seçimi ve yerleştirmesini yapmak yinede 2 yıldan fazla zaman aldı.  Ekrem bey kitabını önce elyazısıyla yazıyordu bu sebepten dolayı zaman zaman rahatsızlıklar da olduğu için süreç uzadı … Kitabın yazım işi bitmişken oğlu Evrem in var olan askerlik problemi bedelli uygulamasıyla bitirilebieceği haberleri çıktı ve elindeki birikimin nerdeyse tamamını burada kullandı.. 2 yıldan fazla bir zamanda hazır hale gelen kitap basılamama tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Bu kitabın basılmaması yazık olurdu Ekrem bey çok üzülüyordu çünkü neredeyse son iki yılında bu kitap sayesinde yaşama tutunmuştu, hatta ikinci kitap için bile düşünceleri vardı.

Bu durum beni de fazlasıyla üzüyordu ona bu fikri ben söylemiş ve mümkün olsaydı finansmanı bile ben yapabieceğimi söylemiştim fakat benim için de ters bir zamana gelmişti. Bir kaç yayınevine görüşmek ve fikir almak için gittim, bize 1 aylık vade yaparlarsa kitap çıktığında ödeme yapacağımızı anlatıp yardımcı olmalarını istedim ne yazık ki hiç bir yayınevi nin böyle bir uygulaması yoktu. Geriye yapacak tek şey kalmıştı Ekrem beyin kitap yazdığını bilen dostlarından bu kitabın ön satışına destek sağlamalarını isteyip gelecek taleplerin durumuna göre baskıya geçmek. Bu durumu kendi aramızda istişare ettik bunun uygulanan bir yöntem olduğunu kimseden karşılıksız bir şey istemediğimizi kitabın pazarlamasını ve ön ödemeli satışını yapacağımızı anlatıp ikna ettim.

Sizinde yayınladığınız gibi duyurusunu yazıp grupta ve bir kaç sitede duyurusunu yaptım bu konuda sağolsun bazı dostlar yardımcı oldu onlara yeri gelmişken teşekkür ediyorum . Yaptığımız duyurulara dönüşler oldu hedeflediğimiz sayıyı geçmiştik artık bir hesap numarası verip ödemelerin yapılmasını sağlamalıydık . Ekrem beyin eşi Alev hanım adına açılan hesap numarasını yayınlayıp bu hesaba ödeme yapılmasını rica ettik. Sağolsun arkadaşlar taahhüt ettikleri ödemeleri yaptılar bunun dışında farklı şekillerde de yaklaşımlar ve yardımlar da oldu. Görüştüğümüz değişik yayınevi ve matbaalar içinde karar verdiğimiz pera kitap yayınları ile anlaştık İstanbul’a gelen eşi Alev hanım ve oğlu Evrem beyle sözleşme aşamasını da bitirip basım için kitabı teslim ettik.

Sinematik Yeşilçam: Halit bey kitap ilk olarak kaç adet basılacak? Yoğun talep olursa 2. baskıya geçerken ekler olabilir mi?

Başlangıçta 3000 adet bastırıp dağıtımını kendisinin imza günleri ve bazı kitap fuarları ile yapmayı düşünüyorduk fakat bize önerilen ilk baskı nın 1000 adet olması daha sonra gerekirse 2. baskının yapılmasıydı, bu öneri bizede sıcak geldi bir başka öneri kitabın reklam ve duyurularının sağlanması için en azından 500 adet inin yurt genelindeki kitap mağzalarında ve D&R larda olması gerektiği idi bu şekilde internette ve mağzalarda kitabın satışı ve reklamı olacaktı bu da mntıklı geldi çünkü reklam çok önemliydi. Sonuç olarak 1000 adeti bize teslim edilecek 500 adet D&R ve diğer kitap mağzalarında satılacağı için ilk olarak 1500 adet le çıkacak. Ekrem bey buradan pay ve telif alacak. 2. ve sonraki baskılar tamamen yayınevinin kontrolünde pay ve telif ödemesi şeklinde olacak herhangi bir ekleme olmayacak çünkü Ekrem bey sağlığı elverirse alt yapısı bitmiş olan 2. ktabını da çıkarmak istiyor.

ekrem gökkaya kitap 2

Sinematik Yeşilçam: Ekrem bey kitabın basılacak olmasını nasıl karşıladı? Sanırım eşi ile siz oldukça fazla ilgilendiniz. 

Artık kitabın basılabilecek olması hepimizi çok sevindirdi çünkü bir emek vardı en yakının da eşi Alev hanım ve ben her aşamasında içindeydik basılamama tehlikesi çok üzerdi başımızdan geçen ilginç şeyler oldu tabii. Bunlarda güzel birer anı olarak saklı kalsın. Kitabın basımında emeği ve desteği olan herkese tek tek teşekkür ediyoruz.

İnanın her biri film tadında olan bir kitap okuyacaksınız belki bir dizi bile olabilecek kıvamda bir eser çıktı ortaya hayırlı olsun bol satışlar dileriz .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir