Yeşilçam Emektarları ve Emekçilerine sahip çıkmalıyız

Ihsan-tas-Kacıs-1950
– “Kaçış 1950” Filmi’nin yapımcısı Taş: – “Türk sinemasında yapılan projelerin hepsinde Yeşilçam emektarlarından birkaç tanesine yer verilerek onları hatırlamanın ahde vefa borcu olduğunu düşünüyorum. Yeşilçam emektarları bizim çocukluğumuzun kahramanları, onlara sahip çıkmalıyız.”

Kaçış 1950″ Filmi’nin Yapımcı ve Genel Yönetmeni İhsan Taş, hazırlık aşamasında olan yeni projelerinde Yeşilçam’ın unutulan emektarlarını beyaz perdeye taşıyarak, çocukluk yıllarının kahramanlarına vefa borcunu ödemenin planlarını yapıyor.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilçam emektarlarının maddi sıkıntılar içerisinde olduğunu belirterek, bu emektar oyuncuların kenara itilmektense yeniden hatırlanması ve ellerinden tutulması gerektiğini ifade etti.

Günümüzde, vizyona giren bir çok Türk Filmi’nin gişe rekoru kırdığını anımsatan Taş, bu filmlerin içerisinde Yeşilçam emektarlarının da olması gerektiğine inandığını kaydetti.

Taş, bugün hayatını beyaz perdeye adamış bir çok Yeşilçam emektarının maddi sıkıntılar içerisinde yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, ”Son yıllarda Türk sinemasında büyük bir gelişme yaşanıyor. Bir çok Türk Filmi, gişe rekorları kırıyor. Bu filmlerde Yeşilçam oyuncularına daha çok yer verilmeli” dedi.

Çocukluğumdan bu yana en büyük hobisinin Türk Filmi izlemek olduğunu aktaran Taş, “Siyah beyaz perdeden bu yana Türk Filmlerini izlemekten çok büyük keyif alıyorum. Özellikle Yeşilçam karakterleri ve oyuncuları bizim jenerasyonumuzun kahramanları. Hepimiz, bu emektar oyuncuları izlerken kendimizden bir şeyler bulmuşuzdur” diye konuştu.

– “Yeşilçam emektarları, bizim çocukluğumuzun kahramanları”

Türk sinemasında Yeşilçam emektarlarına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Taş, şunları kaydetti:

“Türk sinemasında yapılan projelerin hepsinde Yeşilçam emektarlarından birkaç tanesine yer verilerek onları hatırlamanın ahde vefa borcu olduğunu düşünüyorum. Yeşilçam emektarları bizim çocukluğumuzun kahramanları, onlara sahip çıkmalıyız. Şu an etrafımıza baktığımızda, Yeşilçam’ın emektar sanatçılarının büyük bir kısmının durumu içler acısı. Onların bir köşede yalnız ölmeleri ve yalnızlığa terk edilmiş olmaları hep içimi acıtmıştır.”

yesilcam-emektarlari-dizilerde-rol-bekliyor-56942

Taş, Bulgaristan’da yaşanan olayları konu alan “Kaçış 1950” Filminin sinemaseverler tarafından beğeni topladığını ifade ederek, “Bu yılın sonuna doğru güzel bir sinema filmi projemiz var. Bu projemde, en az 3 veya 4 Yeşilçam’ın emektar oyuncusuna yer vereceğim. Çünkü onlar bizim değerlerimiz, onlar bize sinemayı sevdiren kahramanlarımız. Onlara sahip çıkmak boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

Her yapımcının çekeceği dizi veya sinema filminde emektar oyuncuya sahip çıkarak rol vermesi gerektiğini aktaran Taş, bütün yapımcıların bu konuya hassasiyetle yaklaşarak sağ duyulu davranmalarını beklediğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir