Değerli yönetmen Oğuz Gözen aramızdan ayrıldı

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com156 Oğuz Gözen

Sinemamızın en fazla film çeken ve son filmi, “Yağmurlu Gecede: Gülperi” bu yıl gösterime giren yönetmenimiz Oğuz Gözen‘i kaybettik. Değerli yönetmenimiz geçirdiği kalp krizi sonucu bugün yaşantısını yitirdi (23 Kasım 2015). Sanatçımız, 24 Kasım 2015 tarihinde, Şişli Camisinde ikindi namazından sonra cenaze töreni yapıldıktan sonra, Üsküdar Bülbül Deresi mezarlığında defnedilecektir. Cenaze törenine katılmak isteyenler için saat 13:30’de AKM önünden otobüs kaldırılacaktır.

Oğuz Gözen’in çekmeyi planladığı ve Erol Büyükburç‘u başrolünde oynatacağı Süpermen Gangsterlere Karşı  adlı filminin hikayesini Ters Ninja’da izleyebilirsiniz:

www.tersninja.com/48-altin-portakal-hatirasi-2-oguz-gozen-erol-buyukburclu-supermen-projesini-anlatiyor/

Oğuz Gözen kimdir?

oguz gozen 7Oğuz Gözen, 28 Eylül 1946 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlkokulu Bomonti’deki Talatpaşa İlkokulu’nda, ortaokulu ise Mithatpaşa Koleji ve Ankara Koleji’nde okudu. Eğitimine Özel Ticaret Gazetecilik Okulu’nda devam etti.

Ankara’da okurken tiyatroya başladı. Bir süre Sahne Çığ ve Güneş Çocuk Tiyatrosu’nda rol aldı. Resimli Posta ve Adalet gazetelerinde yazı yazdı. Oğuz Özdeş’in editörlüğünü yaptığı Çocuk Haftası dergisinde öyküleri yayınlandı. Pek çok yere fotoroman hazırladı. İstanbul Şehir Tiyatroları’nda sahneye çıktı. 1972 yılında Hayal Uçurumu isimli ilk filmini yönetti. Aynı yıl altı film daha çekerek Yeşilçam’ın bir yılda en çok film çeken yönetmenleri arasına girdi.

Sonraki yıllarda da ortalama senede 5-6 film çeken Gözen, pek çok stüdyo ve yapımcıyla çalıştı. Yeşilçam’da şarkılı/türkülü filmlerin ve çocuk şarkıcıların başrolde oynadığı yapımların ilk örneklerini verdi. 80’lerde video ve televizyon için filmler çekti. Filmleri özellikle Anadolu’da ve video pazarında büyük ilgi gördü. 2006‘da anılarını yazdığı Bir Yeşilçam Masalı, 2007‘de de Senaryo Nasıl Yazılır? isimli kitapları yayınlandı. Kariyerinde yüz elliye yakın film yöneten Gözen, yönetmenliğe devam ediyor.

Biyografiyi yazan: Barış Saydam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir