Türk Çin Kültür Derneğinden Kemal Sunal’a Jest

tosunpaşa_sinematik

2015 yılı Şubat ayı itibariyle Mandarin Çincesi eğitimine başladığım sırada bu günlerde alacağım bir haberle hobiler ve tutkuların birbirleriyle bir noktada kesişebileceğini bir kere daha anlama fırsatına sahip olacağımı bilemezdim. Hayat her daim sürprizlerle dolu.

Temelleri 1999 yılında atılan ve Çince Kurslarının başlangıç tarihi olan 2002 yılını Çin Kültür Merkezi’nin kuruluş tarihi olarak kabul eden Türk Çin Kültür Derneği son derece yaratıcı bir fikirle Türkiye’de her yaştan insanın dikkatini çekebilecek bir çalışmaya imza attı.

Kemal Sunal filmlerinin Çince dublajlı ve basitleştirilmiş Çince altyazılı (Çin Halk Cumhuriyetinde Pekin şehri haricinde Mandarin Çincesi ile konuşarak anlaşabilmek mümkün olmadığı için her Çinli’nin birbirini anlayabilmesi için devlet televizyonu dahi altyazılı yayın yapmaktadır.) versiyonlarını kısa bölümler halinde hazırlamakta olan derneğin Çince öğrencileri, bu sevimli çalışma ile dünyanın en zor dili olarak kabul edilen Çince’nin aslında uzak galaksilere ait bir kültür olmadığını ispatlıyorlar.

tosunpaşa_sinematik_00 Türk Çin Kültür

Şu ana kadar çeşitli haber kanallarında da yayınlanmış olan bu çalışmaya öncelikle Youtube ve ardından derneğin sosyal medya iletişim kanalı üzerinden yaptığım araştırmayla kesinlikle Sinematik Yeşilçam’da da bugünün haberi yarının arkeolojik bir paylaşımı olarak yer alması gerekiyor.

İşin eğlenceli kısmı ise dernek ile Çince yaptığım yazışmaya ışık hızında gelen cevabın bu çalışmanın arka planında ki sebepleri öğrenebilmek için Türkçeye döndüğüm anda monoloğa dönüşmesi oldu. Ekte ki metini sadece konuya yakın kişilerin anlayabileceği ukalalığına girmeden özeti geçelim.

Türk Çin Kültür

‘Size Budapeşte’den yazıyorum. Çalışmanızla gurur duydum ve izninizle kişisel web sitemiz Sinematik Yeşilçam’da videonuzu haber olarak paylaşmak isterim. Sevgiler’
– ‘Merhaba, tabii ki. Çok teşekkürler’

Gökay :
您好,我是从匈牙利布达佩斯给您写的。感谢你们的巨大帮助!如果你们不介意的话,我们就想把你们的有中文字幕的Tosun Pasa放在我们的网页上(Sinematik Yesilcam )。致敬,
https://www.facebook.com/SinematikYesilcam/

12/7, 3:55pm

Türk Çin Kültür Derneği
您好,当然可以啊! 谢谢您

12/7, 3:59pm

Tosun Paşa , Şabanoğlu Şaban ve Hababam Sınıfı Badi Ekrem‘den Kung Fu öğretileriyle çeşitlenen çalışmaların yeni versiyonlarını dört gözle bekliyor olacağız.

Not :Türk Çin Kültür Derneğinden jet hızında aldığımız teşekkür mailiyle monolog kısmımızı unutarak eğlenceye devam ediyoruz 🙂

感谢您。
– ‘monolog olmaması için Türkçde olarakta cevap yazalım 🙂
çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkür ederiz.
haberinizi derneğimizin sayfasında da paylaşıyoruz.’

Türk Çin Kültür Derneği Resmi Sayfası : http://www.cinkultur.com

Türk Çin Kültür Derneği Facebook : https://www.facebook.com/turkcinkulturdernegi/

Yazan: Gökay GELGEÇ – Yojimbooo

Tosun Paşa :

Şabanoğlu Şaban :

Hababam Sınıfı : Kung Fu

Hababam Sınıfı :İnek Yahnisi

Hababam Sınıfı :Balkan Harbi

Gokay Gelgec

1982 - Abisi ile beraber Cüneyt Arkın'ın SON SAVAŞÇI filmini sinemada seyrederek Fantastik kulvara erken giriş yaptı.1980'li yıllar - Video furyası ve TRT de yayınlanmış her tür filmi izleyerek geçirdi. Bu dönem özellikle ilerleyen yıllarda film müzikleri deşifreleri ve remake çalışmaları için bir ön kültüre sahip olmasını sağladı.1992 - Film muzikleri koleksiyonculuğu ve Yeşilçam filmlerinde kullanılan yabancı müziklerin deşifresine başladı. Son 20 yılda kaset, cd, plak ve sanal formatlarda olmak üzere 5000 adedin üzerinde film müziği albümü edindi.1998 - Çetin İnanç Koleksiyoncuları ÇIKO'yu kurdu. Grup amaç olarak filmlerin esinlendiği orjinal yapımları, filmlerde kullanılmış olan müziklerin deşifresi ve filmlere ait afiş - lobi kartı gibi dökümanların arşive eklenmesini seçti.2007 - Utku Uluer ile beraber SINEMATIK blogunun kurdular ve konsept dosyası CEMIL, Mesut Karanın katkılarıyla Cinemascope dergisinde yeraldı. Konsept dosyalar olarak Cemil ve Adalet filmlerinin yanısıra Tunç Okan Cumartesi Cumartesi ve Otobüs, Erotik Türk Sinemasının giallo örnekleri, Yeşilçam Remakeleri ve bir akım olarak Anadolu Westernleri konularında yazılı çalışmaları bulundu.2008 - Onar Films adına Jet Director ve Vendetta isminde iki kısa dökümanter hazırladı. Bu çalışmalar Demir Pençe Korsan Adam ve Cellat dvdlerinin basımlarında dünya pazarında yayınlandı. Hollanda kökenli Shockkend News sinema dergisi tarafından hazırlanan Turkish Trash Weekend film gösterimleri etkinliğinde konuşmacı ve danışman olarak yeraldı. Ayrıca yine aynı dergi için Türk Fantastik Sineması üzerine bir dosya hazırladı.2009 - Amerikan Dark Maze Studios dvd ve film yapımcılığı şirketi adına Korkusuz ve Kara Şimşek filmlerinin basım aşamalarında Çetin İnanç ve Serdar Kebapçılara ait dökümanterleri hazırladı. Aynı dönemlerde Melih Gülgen, Cüneyt Arkın ve Çetin İnançla kişisel sohbetlerini Sinematik için yazılı kaynak olarak paylaştı. Yönetmen Cem Kaya tarafından Alman ZDF kanalı için hazırlanan Remake Remix Ripoff belgeselinde konuşmacı olarak yeraldı. Massimo Italiano'nun hazırladığı Poliziesco kitabının Türk - Italyan ortak polisiyeleri bölümünde İnsanları Seveceksin filmi üzerine bir makale hazırladı. Ege Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından hazırlanan etkinliklerde Cüneyt Arkın - Çetin İnanç dönemi filmlerinden Vahşi Kanın sunumunu ve anlatıcılığını üstlendi. KargART Geceyarısı Filmleri etkinlikleri kapsamında Kilink filmleri gecesinin anlatıcılığını yaptı.2010 yılından bugüne Macaristan'da yaşamaktadır.

One thought on “Türk Çin Kültür Derneğinden Kemal Sunal’a Jest

  • 10 Aralık, 2015 tarihinde, saat 18:14
    Permalink

    您好,我是从匈牙利布达佩斯给您写的。感谢你们的巨大帮助!如果你们不介意的话,我们就想把你们的有中文字幕的Tosun Pasa放在我们的网页上(Sinematik Yesilcam )。致敬,

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: