Levent Çakır ‘ın Avrupa Macerası

levent cakir 0009

Levent Çakır , 1977 yılında Londra‘daki sinema serüvenini ve yaşadığı tecrübeleri bizlerle paylaşıyor:

    1977 yılında İngiltere‘ye gittiğimi, Londra‘da altı ay kadar yaşayıp sinema sektöründe incelemeler yaptığımı, bazı ciddi menajerlerle tanıştığımı, kendilerine filmlerimin posterlerini, lobi kartlarını gösterdiğimi, menajerlerin de:

Serüven filmleri için ideal adamsın. Özellikle, İngiliz filmlerinde İtalyan, Türk, Yunanlı, Arap, Doğu Akdenizli karakterleri rahatlıkla canlandırabilirsin. Ama İngiliz sinemasındaysan dublajdan destek almayı peşinen unutacaksın. Burada filmler sesli çekilir. Kendi sesinle ve sürekli ezberle oynamak zorundasın. Bunun için de burada en az bir yıl iyi bir kursa gidip İngilizce’ni geliştir, ondan sonra sana yardımcı roller bulmamız çok kolay olacaktır” dediklerini, benim de böyle uzun vadeli bir yatırımı karşılayacak ekonomik gücüm olmadığı için bir-iki film setine takılıp, ufak tefek bir kaç figürasyonda rol alıp, gerisin geriye döndüğümü biliyor muydunuz?

Levent Çakır 345

Fotoğrafla birlikte o dönemde yaşananlardan bir kesiti fotoğrafı çeken Pekcan Türkeş anlatıyor:

Sevgili Levent, geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Bu Fotoğrafı birlikte gidip döndüğümüz Londra Piccadliy Circus’da 1978 yılında ben çekmiştim. O yıl kaldığımız evin sahibi Peter Murdie; gittiğimiz müzikal oyun Carde Blanche‘ın temsilinden sonra verilen kokteylde kimlerle tanıştırmıştı bizi. Hatırlamaya çalış: “Çağrı”-Messenger Filmi Yönetmeni Mustafa Akkad ve The Boy Friend Filmi Kompozitörü Peter Greenwell.
Anthony Quinn‘nin Hz.Hamza rolünü oynadığı Çağrı ve Çöl Aslanı Ömer Muhtar‘ın yönetmeni, Mustafa Akkad; ne yazık ki El-Kaide’nin üstlendiği 2005 Amman, Ürdün’deki bir otelin bombalanması sırasında kızı Rima ile birlikte hayatını kaybetti.

Levent Çakır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir