Şefik Döğen hayatını kaybetti

Şefik Döğen 002

Türk sinemasının emektar oyuncularından Şefik Döğen hayatını kaybetti. Şeker hastası olan Döğen bir süredir hastahanede tedavi görüyordu.

Yeşilçam’ın usta oyuncularından Şefik Döğen hayatını kaybetti. Döğen bir süredir hastahanede tedavi görüyordu. Usta sanatçının cenazesi yarın öğlen namazını mütakip Levent camiinden Kaldırılıp Zincirlikuyu mezarlığında defnedilecek.

Şefik Döğen 001Komedi filmlerinin unutulmaz yüzü “Yaygara 70” oyununun Şarhoş Bekir’i Döğen 2 Mart 1947 yılında Ayancık’ta doğdu.

Döğen’in tiyatro ile tanışması edebiyat öğretmeni Nermin Hanım’ın Nasreddin Hoca fıkralarını oyunlaştırdığı oyunla başlar.

İlk kez bu oyunda sahne alan Döğen, ardından Türkiye Öğretmenler Sendikası’nın amatör tiyatrosuna gider. Usta oyuncu bununla yetinmez ve bir grup arkadaşı ile Samsun Oda Tiyatrosu’nu kurmaya karar verir.

Ancak Döğen esas ününü Cemal Reşit Rey’in müziklerini yaptığı, Erol Günaydın’ın senaryosunu yazdığı oyun ‘Yaygara Yetmiş’te oynadığı Şarhoş Bekir ile kazanır.

Şarhoş Bekir tiplemesi çok beğenilen Döğen Yeşilçam’dan davet alır ve sinemanın kapıları açılır.

Döğen, ‘Hayat Sevince Güzel’, ‘Hayat Bayram Olsa’, ‘Yuvasız Kuşlar’ gibi sevilen Yeşilçam filmlerinde rol aldı.

Usta sanatçının cenazesi Yarın öğlen namazına mütakip Levent camiinden Kaldırılıp Zincirlikuyu mezarlığında defnedilecek.

02-yasli

Şefik Döğen

kaynak: ulusalkanal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir