Doksanlı yıllara damga vuran mankenler

Doksanlı-Yıllara-Damga-Vuran-Mankenler

Bu galeride yer vereceğimiz isimlerin pek çoğu kariyerlerine 90‘lı yılların ilk yarısında başlamışlardı. Çoğu da güzellik yarışmalarından gelen taçlı güzeller. Uzun süre podyumlarda fırtına gibi estikten sonra pek çoğu evlenip çoluk çocuğa karıştılar. O pırıltılı ve şaşalı hayatın uzağında yaşıyor çoğu. Ama ne zaman 90‘lı yıllardan söz edilse ve konu Oyuncu Mankenler olsa hemen akıllara geliyorlar. Kimisi oyuncuşuğa ucundan dahi bulaşmasa da özellikle TVler sayesinde ekran görülen isimler olmuşlar.

Mankenlik bugün bir çok genç kızın hayallerini süsleyen bir meslek. Oldukça yorucu, yıpratıcı ve özveri gerektiren bir iş olmasına karşın iyi kazandırması ve sunduğu pırıltılı hayat bu mesleği bu kadar çekici kılan. Belki pek çok kızın bugün hayalinde Vittoria’s Secret kızı olmak yatıyor olabilir. Hatta artık kimi aileler kızlarını bu konuda destekliyor da olabilir. Ama yakın geçmişe kadar durum bugünden çok farklıydı. Türkiye’de bugün olduğu kadar çok manken yoktu. Hayatları da çok rahat değildi. Türkiye’de podyuma ilk çıkan ve mankenlik mesleğinin öncülüğünü yapanlar, son 30 yıla damgasını vuran sonra bazıları piyasadan tamamen çekilen bazıları da kariyerini başka alanlarda sürdüren eski mankenlere yer vermek istedik biz de.

Aslında sinemaya ve dizilere geçilen bu durum Yeşilçam’dan beri devam eden bir geleneğin de devamı. Türk Sinemasında bir dönem bitmeden evvel aşağıda görselelrine yer verdiğimiz mankenlerin bazıları filmlerde ve dizilerde de oynamışlardı. Mesela Demet Akalın, Küçük Emrah ile kamera önüne geçmişti bugün pek çoğu için o bir pop şarkıcısı. Çağla Şikel ise Gırgıriye’nin devamı sayılabilecek Cennet Mahallesinde yer aldı. Ebru Şallı, Unutabilsem, Belalım Benim, Gölge Çiçeği ile Raytin Hamdi de boy gösterdi ancak o da Çağla Şikel gibi Televizyonculuğa geçti.

Arzum Onan, Merve İldeniz, Didem Taslan, Yasemin Koşal, Yasemin Kozanoğlu, Selin Toktay, Arzu Yanardağ, Deniz Pulaş, Özlem Kaymaz, Sabahat Doğanyılmaz, Buket Saygı, Arzum Onan, Buket Saygı, Esin Moralıoğlu, Demet Şener, Aysu Baceoğlu,  Begüm Özbek, Pınar Altuğ, Pınar Yiğit, Cansu Dere ve Sema Şimşek

İşte bir döneme damgasını vuran o ünlü mankenler :

Demet-Sener-Buket-Saygı-Cağla-Sıkel

Demet Şener, Buket Saygı, Çağla Şıkel

Görsellerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz

Not: Bazı görseller Radikal gazetesi ve Milliyetin web sitelerinden derlenmiştir. Ana banner ise radikalin sitesinden alınmıştır

türk mankenler 1

3 thoughts on “Doksanlı yıllara damga vuran mankenler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir