Film Karelerinde Yeşilçam 100

Bu hafta dalya dedik ve Yüzüncü (sayıyla 100), Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde  bu hafta daha farklı bir derleme yaptık ve Aykut Emrel Akalın ‘ın yakaladıkları yanında arşivimizde bulunan ve de farklı kişiler tarafından yakalanmış çeşitli görselleri de ekledik. Bu hafta filmlerden yakalanan 8 kare ve bu kareler hakkında yorumlar var. Kareleri üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com617 Birsen Ayda

Tüm güzelliği ile karşınızda Birsen Ayda

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com618 Murat ile nazlı

Temizlenmiş ve de restore edilmiş haliyle yayınlanmakta olan Murat ile Nazlı’dan bir kare

(Yakalayan: Utku Uluer)

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com652

Eski versiyonda bulunan iplik parçası ise Emrel Aykut Akalın‘ın gözünden kaçmamış:  “Önce hangisi verirse orda izliyorum. Flash tv gibi vasat bir kanal, Türk filmlerini pırıl pırıl veriyor. Cine 5′de önceden iyiydi ama son zamanlarda bozdu. bu arada Flash tv‘de web sitesinde yayınladığı film akışında değişiklikler oluyor dün Cüneyt Arkın‘ın Büyük Yemin filmi yazıyordu ama otomatik kayıt sonrası bir baktım Emel Sayın‘ın süreyya filmi yayınlanmış onuda daha önce izlemiştim.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com611

Yıllar önce yakaladığım bir kare. Duruluğu ve güzelliğiyle Berduşlar Sosyetede filminden Oya Aydoğan (Yakalayan: Emrel Aykut Akalın)

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com805 kadir türkan

Namusuyla Yaşamayanlar Namus için Ölmesini Bilmezler

#türkanşoray
#kadirinanır

(Yakalayan: Emrel Aykut Akalın)

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com804
Henri Cartier Bresson veya Ara Güler kalitesinde bir kare… GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ ORHAN KAPKI’NIN KAMERASINDAN (Yakalayan: Emrel Aykut Akalın)

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com614

Bir dönem fırtına gibi esen Neslihan Acar, çok benzetildiği Hülya Avşar’dan farklı bir yol kendisine çizmeyi başarabilmişti. 90’lı yıllardan itibaren epey dizi de oynadı ve oynamaya da devam ediyor.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com624

Fırlama iki kardeş Kadir İnanır ile Müjdat Gezen – UYANIK KARDEŞLER (1974)

 

Film Karelerinde Yeşilçam

NOT: Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir