Nezih Tuncay hayatını kaybettik

Nezih Tuncay 8

Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nezih Tuncay hayatını kaybetti. Dün öğleden sonra geçirdiği rahatsızlığın ardından hastaneye kaldırılan Nezih Tuncay tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti…  Devekuşu Kabare’nin önemli oyuncularından olan Nezih Tuncay 71 yaşındaydı.

Oyuncunun oğlu Semih Tuncer 2 gün önce hastaneye kaldırıldığını şu şekilde duyurmuştu:

Babam dün öğleden sonra durum bozukluğu dolayısı ile FSM Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bilinci yerinde değildi. Orada yapılan müdahalelerin ardından yoğun bakıma kaldırılması gerektiği söylendi. Ardından özel bir hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alındı. İç organlarının ağır hasarlı ve akciğerinde zaatürre olduğu söylendi. Bugün bilinci biraz yerine geldi ama hala cihazlara bağlı olduğundan iletişim mümkün olmadı. Doktor ‘1 saat de süürebilir, 1 hafta da…’ dedi. anlayacağınız durum çok iyi değil. Merak eden dostlar etrafta bazı boş boğaz beyinsizlerin lafına itimat etmesinler. Babam henüz sağ. Ancak her an her şey olabilir…”

Usta oyuncu Nezih Tuncay’ın ölüm haberini ise sosyal medya hesabı üzerinden şöyle duyurdu:

5773b63d18c7735be84ca5d1

 

NEZİH TUNCAY KİMDİR?

Usta oyuncu Nezih Tuncay, 1945 yılında İstanbul’da doğdu. 1965 yılında sanat hayatına başlayan Tuncay, Devekuşu Kabare’nin önemli isimlerinden birisidir. Sırasıyla Arena Tiyatrosu, Sezer Sezin Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu ve Lale Oraloğlu Tiyatrosu‘nda çalışan usta oyuncu Tuncay, uzun süre Devekuşu Kabare topluluğunda yer aldı. Mahallenin Muhtarları, Rus Gelin ve Yaprak Dökümü gibi çok sayıda dizide oynayarak halk tarafından oldukça beğenildi. Birçok sinema filminde de oynayan Tuncay, en son 12 Şubat 2016’da vizyona giren“Dünyanın En Güzel Kokusu” isimli filmde rol aldı. (kaynak: hürriyet)

Nezih Tuncay 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir