Hemen her Ayşecik filminde gördüğümüz minnoş detaylar

Hemen her Ayşecik filminde gördüğümüz minnoş detaylar

aysecik-poz

1- Kendisi bir yıldız tohumu olduğu için köylü bile olsa keşfedilir ve ünlü olur. Ya şarkı söyler ya dans eder ya da poz verir. Ablan star Ömercik.

omercik-aysecik

2- Ayşecik’in brother from another mother’ı Ömercik. Gerçekten kardeş olmadıklarına inanmak çok zor.

aysecikin-odasi

3- Ayşecik’in, her genç kızın rüyası, vintage odası. Sanırsınız Amerikan filminde teenage kız ve ailesi ona özel oda döşemiş. Ağaç gören penceresi, yumoş yumoş yastıkları yetmezmiş gibi bir de çatı katında yer alır bu oda. İnsan öyle bir odada nasıl drama queen olabilir, anlamak zordur.

aysecik-kotuler

4- Aşırı zengin ama parayı kirli yollardan kazanan anne ya da baba. Bu pek minnoş bir detay olmadı sanırım.

aysecik-cici-bici

5- Ayşecik’in barbie gardrobundan çıkmış gibi duran elbiseleri. Kocaman çiçekler, yıldızlı etekler, simli elbiseler… Boşuna Sindrella’yı ve Pamuk Prenses’i oynamamıştır.

aysecik-kopekler

 

6- Aşırı tüylü ve hiperaktif süs köpeği. Genelde çılgın gibi oradan oraya koşturup sevimliliğiyle Ayşecik’in cik’ine cik katar. Olayları çözmez, afetleri havlayarak haber vermez, koklayarak uyuşturucu bulmak gibi bir özelliği de yoktur. Sadece ama sadece sevimlidir.

aysecik-dans

7- Hep bir ağızdan şarkı söyleyen ve çember oluşturup mutlu mutlu dönen arkadaşlar. Ayşecik’in ya mandolin, flüt vs. çalan bir müzik grubu ya da hizmetlilerden oluşan kankaları vardır. Ve bunlar filmin sonunda mutlaka topluca anaokulu şarkıları söyleyip, lay lay lay yaparlar.

aysecik-sevgili

 

8- Bronz tenli, beyaz gülüşlü, sırma saçlı genç. Ayşecik’in sevgilileri hep jilet gibi çocuklar olur. Kimisi bahriyeli, kimisi futbolcu, kimisi de yazlık beldenin züppesidir.

hulusi-kentmen-aysecik

9- Dede olarak Hulusi Kentmen. Hulusi Kentmen dev bir minnoş olduğu için başka söze gerek yoktur.

aysecik-seytan-cekici-1960-film

10- Kendisi Yeşilçam’ın Shirley Temple’ı,  Ayşecik yavru meleği, çıtı pıtı kızıdır. Bundan büyük minnoşluk mu olur?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir