Kemal Sunal Kadıköy’de anıldı

Kemal Sunal'a anma

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından organize edilen ve Arzu Film’in de destek verdiği anma etkinliğine 16 yıl önce hayatını kaybeden Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal ve kızı Ezo Sunal başta olmak üzere, Emel Sayın, İlyas Salman, Zihni Göktay, Perran Kutman, Ahmet Gülhan, Bahar Öztan ve birçok oyuncu katıldı.

KEMAL SUNAL’IN FİLMLERDE KULLANDIĞI KOSTÜMLER SERGİLENDİ

Etkinliğe birçok klasik otomobille birlikte Mavi Boncuk filminde kullanılan mavi otomobilin muadili ve filmde Emel Sayın’ın içerisine sarıldığı halı da getirildi. Kemal Sunal’ın geçmişte kullandığı otomobiller de şimdiki sahipleri aracılığıyla etkinliğe getirildi. Sunal’ın Ailesi ise Kemal Sunal’ın filmlerde kullandığı kostümleri etkinlikte sergiledi.

mavi-boncuktaki-araba
Mavi Boncuk filminden mavi arabanın arızalandığı sahne ve filmde kullanılan araba

GÜL SUNAL: “BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, etkinlikle ilgili, “Doğum gününde anılması çok güzel. Güzel de bir etkinlik olmuş. Arabaları ve Mavi Boncuk’taki arabanın burada olması bizi çok mutlu etti. Doğum gününde olması bizim önem verdiğimiz bir konu. Teşekkür ederiz bu organizasyon için” dedi. Kızı Ezo Sunal ise, “Biliyoruz, görüyoruz ki artık unutulmayacak. Ben kızı olmaktan öte büyük hayranıyım. Hayranı olduğunuz birinin kızı olmakta ayrı özel” ifadesini kullandı.

İLYAS SALMAN: “KEMAL’İ DÜŞÜNDÜKÇE YALNIZLAŞTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Oyuncu İlyas Salman da “Duygularımı alabilecek kamera da yok, Kemalimiz de yok. Şimdi yaşasaydı oyunculuk çağının en olgun dönemini yaşayacaktı. Ama aramızda yok. Kemal Sunal yok derken, o yok olmadı. O filmleriyle yaşıyor aramızda. Şairin dediği gibi; ‘hayata beraber başladığımız dostlarla da ayrıldı yollarımız. Giderek artıyor yalnızlığımız.’ Kemal’i düşününce yalnızlaştığımı düşünüyorum. Kemal gururuyla yaşadı, gururuyla bir yaşam sürdü. Güle güle sevgili arkadaşım” diye konuştu.

PERRAN KUTMAN: “PARASIZ GÜNLERİMİN DOSTUYDU”

16 yaşından beri Kemal Sunal ile arkadaş olduklarını ifade eden Perran Kutman, “Çok yakındım. Çok güzel dostumdu, çok parasız günlerimin dostuydu. Gençlik zamanı heyecanlıydık. 16 yaşından itibaren arkadaşımdı. Parasızlık çektik, parasızlığın tadını çok güzel çıkarttık. Biz o kadar parasız kalırdık ki, Taksim’den Aksaray’a beni eve kadar yürüyerek bırakıyordu. Yollarda gelirken şarkılar türküler söylüyorduk” şeklinde konuştu.

kadikoy-de-kemal-sunal-a-mavi-boncuklu-anma-1244329

EMEL SAYIN ÇOK DUYGULANDI

Mavi Boncuk filminde birlikte rol alan Emel Sayın ise filmde Sunal’ın kullandığı mavi arabayı görünce duygulandı. Emel Sayın, “Görünce çok heyecanlandım, tuhaf oldum, etkilendim. İstanbul Klasik Otomobil Derneği’ne teşekkür ediyorum. Sevgili Kemal Sunal için hazırlanmış bir gün. Düşünün 1974 yılına döndüm. Keşke sevgili arkadaşlarım aramızda olsaydı. Bu halının içine girmiştim ben. Ne kadar özledim onları ben anlatamam. İyi ki bu filmi yapmışız” ifadelerini kullandı. Etkinliğe katılan diğer oyuncular da Kemal Sunal ile ilgili anılarını anlattı. Etkinliğin sonunda Kemal Sunal’ın 72. yaş günü anısına pasta kesildi. (DHA Haberi)

kemal-sunal-kaleci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir