Sermet Serdengeçti Şiiri ve Ahmet Turan Üngör

sermet-serdengecti-banner Sermet Serdengeçti

Merhaba değerli Sinematik Yeşilçam okurları. Biliyorsunuz site olarak sadece filmler ile ilgili değiliz. Filmleri biriktiren, Yeşilçam üzerine farklı üretimler yapan koleksiyonerler, arşivciler, ressamlar/çizerler ve hatta şairlere de sitemizde yer vermeye çalışıyoruz. Bugün de sizleri Ahmet Turan Üngör ile tanıştırmak istiyoruz.

Sosyal Medya üzerinde farklı paylaşımları ve yazdığı şiirler sonucunda kendisine sitemizde yer vermek istedik. 25 Aralık 1976 tarihinde bir trafik kazası sonucunda 32 yaşında aramızdan ayrılan Sermet Serdengeçti için yazdığı şiirlere yer vermek istedik.

Sermet Serdengeçti

Sanat aşkı tiyatroyla başladı
Devlet Tiyatrosu’nda sahne aldı
Tuzsuz Deli Bekir, ilk rol Vızvız’dı
Uzun boylu, güleç yüzlüydü Sermet

Şanslıydı açıldı sinema yolu
Birden oldu beş tavuğun horozu
En yakışan partnerdi güzel Arzu
Gönülleri feth ettin Serdengeçti

Kontrabasda usta bateri çalar
Anahtarı onda kapıyı açar
İşler Karıştı mı tam topuk kaçar
Kırmızı noktanın yıldızı Serdengeçti

Kontrabasda usta bateri çalar
Anahtarı onda kapıyı açar
İşler Karıştı mı tam topuk kaçar
Kırmızı noktanın yıldızı Sermet

Doyamadın hayata genç yaşında
Bıraktın bize hüzünlü elveda
Unutulmaz ne sen ne hatıranda
Bir gül koydum kabrine Serdengeçti
26.12.2016 Ahmet Turan ÜNGÖR

sermet-serdengecti-3

Ahmet Turan Üngör ile iletişime geçtiğimizde pek çok oyuncumuz için şiirler yazdığından bahsetti. Ayrıca pek çok emekçimizi de ziyaret etmiş. Biz de Yeşilçam sevgisi üzerine meraklandık ve kendisini kısaca tanıtmasını Yeşilçam ilgisini bize anlatmasını rica ettik. İşte Ahmet Bey’in kalmeinden; 1965 yılında Sivas’da doğdum. Lise ve askerlikten sonra İstanbul’a gelip bir ilaç firmasında 22 yıl çalıştıktan sonra emekli olup Mersin Erdemli’ye yerleştim. 1979 ‘dan bu yana şiirler yazıyorum. Sinema merakım çocukluk günlerimden bu tarafa devam eder. Adana’da yazlık sinemalarda geçti çocukluğum. Kitaplığımda 380 adet sinema üzerine yazılmış kitap arşivim var. Ayrıca sinema sanatçıları kartpostal koleksiyonum , sinema dergilerinden oluşan zengin bir arşivle beraber 2.500 civarında yerli ve yabancı olmak DVD ile VCD orjinal film arşivimde mevcut. Bir kaç yıldır da sinema sanatçıları üzerine şiirlerde yazıyorum.

Biz de kendisine teşekkür ediyoruz. Umarız önümüzdeki günlerde Sermet Serdengeçti şiiri dışındaki diğer şiirlerine ve ziyaretlerinden çeşitli notlara da yer veririz.

sermet-serdengecti-siir-1

 

One thought on “Sermet Serdengeçti Şiiri ve Ahmet Turan Üngör

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir