YAPIMCI YÖNETMEN SENARİST OYUNCU – Cüneyt Arkın

cuneyt-arkin-1087-banner Cüneyt Arkın
                                        YAPIMCI YÖNETMEN SENARİST OYUNCU

                                                           CÜNEYT ARKIN

1977 yılının Hey Dergisinden çok ilginç bir Cüneyt Arkın haberi. Bu kısa haber sayesinde ömrü çok uzun olmayan Malkoç film hakkında bilgi ediniyoruz. Diğer ilginç bir noktada Cemil 2 filmi. Film o isimli yapılmıyor ve Cemil Dönüyor filmi aynı yıl Gülgen Film ile yapılıyor. Başrolünde tabiki Cüneyt Arkın var.

——–oOo——–

Ünlü yıldız bu yıl 8 film çevirecek. Bunların ikisi, kendi yapım evi olan Malkoç Film adına olacak. Ayrıca 2 veya 3 senaryo yazacak, 2 filmde de yönetmenlik yapacak. Oyuncu, yönetmen, yapımcı ve senaryo yazan Arkın’ın bir başka tutkusu da, sinemaya yada ettikten sonra doktorluk yapmak.

Yılmaz Güney, Fikret Hakan, Ayhan Işık, Müjdat Gezen ve Hülya Koçyiğit‘ten sonra Cüneyt Arkın da yapımcı oldu. Malkoç Film adını verdiği yapım evine ilk olarak “Tek Başına” adlı bir film yaptı. Malkoç film’e ikinci filmini de Ağustos ayında çevirecek…

Cüneyt Arkın 1Cüneyt Arkın için 1977 yoğun çalışmalarla geçecek… Oyunculuğunun yanı sıra başka görevleri de var. Senaryo yazacak, Malkoç Film’in işleriyle ilgilenecek ve yönetmenlik yapacak. Yani 1977‘yi oyuncu, yönetmen, yapımcı ve senaryo yazarı olarak 4 görevi sürdürerek kapatacak. Bunları yapmak güç değil mi? Son üç yılda sinemada altın çağını yaşayan Arkın’a göre güç ama olanaksız değil…

—”Oyuncu olarak film sayısını biraz azaltacağız. 1977’yi 8 filmle kapamayı düşünüyorum. Bu filmlerden biri, belki ikisi kendi şirketime olacak. Geçen yıl çevirdiğimiz “Cemil”in devamını “Cemil/II” adıyla çevireceğiz. Yeni projeler var. Ayrıca iki kostüme film var.”

Senaryo yazarı Cüneyt Arkın ise 1977 yılı içinde en az bir, en çok üç senaryo yazacak. —”Yönetim olarak da iki film çevireceğim. Bu alanda şimdilik söyleyebileceğim tek şey bu… İki film yapma kararımın dışında kesinleşen bir durum yok. Bu filmleri ne zaman çekeceğim, kimlerle çalışacağım şu anda kesin olarak belirlenmiş değil…” Yönetmenlik yapacağınız filmlerin senaryolarını da kendiniz mi yazacaksınız…

—”Şu anda düşündüğüm öyle… Ama bu konuda kesin bir tavır içinde değilim. Yani sadece kendi senaryomu filme çekerim demiyorum.”

cuneyt-arkin-2

Yeniköy’de bir hastane

Cüneyt Arkın sinemaya geçmeden önce bir süre doktorluk yapmıştı. Zaman, zaman basında onun bir hastane kuracağından, ilerde bu hastanenin başına geçeceğinden söz edilir.

Öğrendiğimize göre yıldızın bir süre önce Yeniköy’de aldığı geniş arsa, bu amaçla alınmış. Burada bir hastane yapılacak.

—Sinemayı bıraktıktan sonra hastanenin başına geçmeyi düşünüyormusunuz?

“Büyük olasılıkla evet… Ama sinemayı da bırakmayacak kadar çok seviyorum.”

Cüneyt Arkın en azından daha uzun yıllar sinemayı bırakmayacak. Ama arada, hastanenin inşaatı da başlayacak. ondan sonrası için de, o zaman karar verecek… Ama şimdi, 1977 yılının ilk aylarında Cüneyt Arkın sadece üstlendiği dört görevi yapmaya çalışıyor.

Bir yanda rol aldığı filmler, diğer yanda yönetmenliğini yaptığı filmler. Ünlü oyuncuya göre güç fakat olanaksız değil. Fakat bununla birlikte de bir hayli yorucu olacak.

■ Yazı: SAMİ BAŞARAN (7 Mart 1977 tarihli Hey Dergisinden)

cuneyt-arkin-3

One thought on “YAPIMCI YÖNETMEN SENARİST OYUNCU – Cüneyt Arkın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir