Lale Belkıs ‘ın Resim Sergisi


Lale Belkıs
1960’lı yıllardan bu yana yaptığı yağlı boya tablolardan oluşturduğu yeni bir sergi açmaya hazırlanıyor. Türk sinemasının, müzik dünyasının, podyumlarının unutulmaz yıldızı, tuvallerin kraliçesi Lale Belkıs; yeni bir kişisel sergi açacak. “Sanatla Yaşam” ismini verdiği yağlıboya tablolarından oluşan sergi 9 Mart’tan itibaren sevenleriyle buluşacak.

Değerli sanatçımızın sergisini görmek isteyenler facebook grubumuzdan (BURAYA TIKLAYINIZ) mesaj yollayarak bizimle irtibata geçebilirler.

Kendi atölye evinde yapacağı bu kişisel sergisinde değerli sanatçımız yine kendi iç dünyasını renkler aracılığı dışa vuruyor. Filmlerini görmeye hasret kaldığımız sanatçımız umarız yeni projelerle beyaz perdeye dönüş yapar. Öte yandan Lale Blekıs bu dönemde boş durmuyor ve yeni iki kitap üzerine çalışıyor.

Lale Belkıs 2016Kısaca Lale Belkıs:
1938’de İstanbul’da dünyaya geldi. Gerçek adı Belkıs Durmaz. Olgunlaşma Enstitüsü mezunudur. Sanat hayatına 1953 yılında manken olarak başladı. 1962’de oyuncu Pekcan Koşar ile evlendi. Koşar’la evlendikten sonra “Evlilik Dolabı”, “Boeing Boeing”, “Becerikli Kaynana” gibi tiyatro oyunlarında rol adı. Müziğe 1967‘de başladı. Uzun süre seslendirme de yapan Belkıs, ikinci evliliğini Ateş Böceği Yalçın ismiyle de tanınan Yalçın Otağ ile yaptı. Pek çok yardım kuruluşunun gönüllü üyesi olan Lale Belkıs sanat hayatını da bu yönde şekillendirmiştir. İlk Milli Manken ünvanına sahiptir.

2007 yılında Beyaz Melek filminde oynayandaha sonra kısa film ve dizi projeleirnde yer almıştır. Belkıs Yeşilçam’ın da sevilen yüzlerindendir.  20’ye yakın filmde yer almıştır. 7. Altın Portakal Film Festivali’nde “Kalbimin Efendisi” filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir