Nurhan Nur Hayatını Kaybetti

Nurhan NurSinemaya doyamadım.Hep oynamak istediğim roller oldu” demiş 2000’ler de kendisi ile yapılan bir söyleşide Nurhan Nur

Değerli oyuncularımızdan Nurhan Nur 87 yaşında dün hayata veda etti.

14 Mayıs 1930, Elazığ doğumlu sanatçı 1950 yılı yapımı Parmaksız Salih filmiyle oyunculuğa başlamıştı. Asıl adı Nur Gençsüer’dir. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nü bitirdi. Gen-Ar Tiyatrosu’nda Aşk Zinciri adlı oyunda oynadı. Bu Vatanın Çocukları, Düşman Yolları Kesti, Yılanların Öcü, Bozuk Düzen, Son Kuşlar, Kanun Benim, Yaprak Dökümü, Susuz Yaz, Fırat’ın Cinleri, Selvi Boylum Al Yazmalım, Maden gibi sinemamızın önde gelen ve bilinen filmlerinde oynadı.

Sinemamızın klasikleri arasında sayılan 1961 yılı yapımı Yılanların Öcü filminde Fikret Hakan’la birlikte başrolü paylaşan Nurhan Nur Bazı filmlerde yardımcı yönetmen olarak da bulundu. Aile Bağları (1991), Güneşin Battığı Yer (2000) gibi televizyon dizileriyle ekrana çıkan oyuncu, son olarak 2007 yılında Safa Önal’ın yönettiği Hicran Sokağı filminde rol aldı. (kaynak: www.tsa.org.tr/kisi/kisibio/435/nurhan-nur)

YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Cenazesi, 28 Mart 2017 Salı günü, Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

One thought on “Nurhan Nur Hayatını Kaybetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir