Yeşilçam Kitapları – Başrolde Filiz Akın

Başrolde Filiz AkınYazar: Pınar Çekirge

Kitabın iki ayrı basımı var. Bunlardan bir tanesinde Yayın evi Altın Bilek Yayınları, Sayfa Sayısı : 216 ve İlk Baskı Yılı : 2014. Diğeri ise yayın evi Epsilon yayın evi, sayfa sayısı 160 ve basım tarihi Mart 2007.

Yazarından: Bu kitapta, 1962-75 yıllarında toplum bilimsel bir olgu olarak kabul edebileceğiniz, Türk Sineması kadar toplumumuzda da önemli yeri olan Filiz Akın İmgesini şekillendiren öğeleri kısaca özetlemeye çalıştım. 1966 yılından beri topladığım afiş, fotoğraf, gazete, dergi haberleriyle oluşturduğum arşivimden yola çıkarak, kırk dört senedir kuşaktan kuşağa hiç eskimeden aktarılan bir efsaneyi irdelemekti amacım. Eksikleri çok belki. Yine de etraflıca araştırma yapmak isteyenlere bir nebze de olsa ışık tutacağı inancındaydım. Filiz Akın hakkında daha çok kitap yazılacaktır, eminim. Çünkü her daim güzel, yeniden keşfedilecek, yeniden alkışlanacak yıldızımız öyle büyük değerlere sahip ki…
Pınar Çekirge

Bir Yeşilçam Masalı ve Bir Tutkunun Hikâyesi…

Yeşilçam Sineması’nın en gözde isimlerinden olan Filiz Akın’ın altmışlı yılların başında başlayan oyunculuk kariyeri, izleyicilerin gözünde kendisini çok yükseklere taşıyan başarıları ile dolu.
Bu kitap, Filiz Akın’ın Yeşilçam günlerine ışık tutacak bir rehber ve aynı zamanda da dönemi irdeleyen bir araştırma olarak sinema tarihimiz açısından önemli bir çalışmadır. Yazarın gözünden Filiz Akın’ın anlatıldığı satırların yanında, Filiz Akın’ın bu kitaba özel olarak, son günlerde yapılmış bir söyleşisi de buluşuyor okurlar ile…

“Pınar, altı yaşında tutkuyla sevdalandığı bu güzel kadını, neredeyse yarım asra yaklaşan bir aşkla, yürek heyecanıyla öyle bir anlatmış ki… Kitabı okuduğunuzda, kalbinizin sevgi kadehlerinin çeperlerinden, yazarın sevdasından imbiklenen duygularla, mücadeleci Akın’la buluşacaksınız… Bir kadından, bin kadın yaratmış, sevda yüklü, yenilmez bir kadın bulacaksınız…”
Tülay Bilginer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir