Sezer Sezin hayatını kaybetti

Sezer Sezin 12

Bu sabah aldığımız bir haberi resmi açıklama da artık yapıldığı için sizlerle paylaşmak istiyoruz.  2014 yılından beri çeşitli sorunlar sebebi ile tedavi görmekte olan değerli sanatçımız Sezer Sezin son döenmde yaşından kaynaklı enfeksiyon tedavisi gördüğü İstanbul’da bu sabaha karşı yaşamını yitirdi ve aramızdan ayrıldı.

hurriyet.com.tr’de yayınlanan habere göre, ünlü sanatçının kızı Sevgi Yeğenoğlu ” Annem 3 yıldır Alzheimer hastalığıyla mücadele ediyordu. Bu Şişli Kolan Hastanesi’nde sabah vefat etti” diye bir açıklamada bulunmuş.
Hepimizin başı sağolsun…

Mesut Kara’nın yazdığı detaylı yazıları aşağıdaki linklere tıklayarak okuyabilirsiniz:

Sinemamızın Yarattığı İlk Büyük Yıldız: Sezer Sezin


https://sinematikyesilcam.com/2014/06/mesut-kara-sezer-sezin-vurun-kahpeye-damga-sofor-nebahat-ve/

Sezer Sezin 4

Sezer Sezin kimdir?

25 Ekim 1929 tarihinde İstanbul, Eyüp’de doğmuştur. Gerçek adı Mesrure Sezer’dir. İlkokul ve ortaokulu Eyüp’de okudu. Ortaokuldan sonra tahsil hayatına devam etmedi. Küçük yaşta tiyatroya ilgi duymaya başladı. Bale dersleri aldı.

1940 yılında 1940 yılında Eminönü Halkevi Tiyatrosu’nda Kral Oidipus adlı oyunda Kralın kızını oynadı.

1944 yılında “Hürriyet Apartmanı” filmiyle sinemaya başladı. 1946 yılında da Vedat Örfi Bengü ile ortak olarak Sezer Tiyatrosu’nu kurdu. Bir yıl süre ile turneye çıkan tiyatro1947’de kapandı.

1948 yılında başrolü Memduh Ün’le paylaştığı “Damga” filminde oynadı. 1949 yılında ise Ömer Lütfi Akad’ın yönettiği “Vurun Kahpeye” filmiyle tanındı. Yine Lütfi Akad’ın yönettiği 1952 yılında “Tahir ile Zühre” ve “Arzu ile Kamber” adlı filmlerde oynadı. Bu filmlerin çekimleri 6 ay süre ile Bağdat’ta yapılırken başrolü paylaştığı Kenan Artun ile yakınlaştılar ve dönüşte 1952 yılında evlendiler.

1956 yılında eşi Kenan Artun ve İlham Filmer ile ortaklaşa “Türk Eksport Film” adıyla bir film yapım şirketi kurdu. Bu şirket 3 film üretti. Bunlardan 1959 tarihli “Kıbrıs’ın Belası Kızıl EOKA” Türk sinemasının Kıbrıs sorununa değinen ilk filmi oldu, ancak Yunanistan’la Türkiye arasındaki politik yumuşama filmin erkenden vizyondan kaldırılmasıyla sonuçlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir