Taksim meydanındaki Yeşilçam ve Yesev standı

Yavuz Karakaş – Muharrem Erdemir – Pekcan Türkeş – Coşkun Alp Ertam – İhsan Gedik

Yeşilçam Sinema Emekçileri Vakfı’nın yani Yesev ‘in Beyoğlu Belediyesinin Beyoğlu Festival alanında tahsis edilen 78 nolu Standı bir süredir tüm Yeşilçam severleri bekliyor. Stand içinde her an bir tanıdık yüzü görmek mümkün.

Birbirinden değerli oyuncularımızın bulunduğu standı ziyaret ederek hem onlarla tanışabilirsiniz hem de destek verebilirsiniz. Ayrıca bu stand şu an Bodrum’da yapılmakta olan ücretsiz huzur evi tesisi için de bir şans olduğu belirtiliyor. Yesev Sinema emekçilerinin ücretsiz hayatlarını geçirebileceği bir yuva ve sanatçı dinlenme evinin Bodrum Çamlık mevkiindeki 5000 metrekarelik Vakfın arsası üzerinde inşa etme girişiminde imiş. Böyle bir evin kazandırılması çok önemli ve gerekli. Umarız bu girişim hayata geçirilir ve öncekiler gibi sorunlar ile boğuşmaz. Yesev yeni bir oluşum ve bugüne kadar yaşanan pek çok sorun için bir çözüm olabilir. Tabi katılımın ve aktif olmanın önemi çok fazla.

Değerli yönetmen, senarist ve yapımcı Bülent Pelit ile 3 hafta önce Taksim meydanındaki stand’ta karşılaşmıştık. Uzun uzun sohbet ettik ve kendisi İzmir’e döndü. O da stand ve  oluşumu ile ilgili bilgileir derlemiş, güzel bir yazı yazmış ve temennide bulunmuş, paylaşmak istedik.

Yesev

3 hafta önce Taksim meydanındaki Yeşilçam standı ziyaretinden bir kare. Bu arada Yeşilçam emekçileri için güzel bir fırsat, fikir babası ise Sinema Genel Müdürümüz Sayın Erkin Yılmaz, Beyoğlunda Ramazanda iftar açarken Beyoğlu Belediye Başkan yardımcısından sinema emekçileri için bir yer vermesini istemiş ve olgunlaşmış buralara gelmiş iş. Yani bir vakfın himayesinde değil. Vakıf birazcık hazıra konmuş ama iyi de olmuş. Bir akşam iyi düzenlenmiş organizasyonla geniş katılımlı bir sanatçı birlikteliğiyle Genel Müdürümüz davet edilebilir. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.Bülent Pelit

İhsan Gedik – Necdet Kökeş – Tayfur Aydın – Muharrem Erdemir

Not: 2 görsel Sadibey.com sitesinden alınmıştır. Bülent Pelit’in de yer aldığı ortadaki fotoğraf ise Bülent Pelit’tin arşivinden alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir