24. Adana Film Festivali’nde Onur Ödülleri

24. Adana Film Festivali

24. Adana Film Festivali’nde Onur Ödülleri

Adana Film Festivali’nde Onur Ödülleri Temel Gürsu, Hümeyra, Sami Şekeroğlu, Şemsi İnkaya ve Arif Keskiner’e verildi. Adana Sheraton Oteli’nde düzenlenen ödül törenine ünlü sanatçılar Nuri Alço, Selma Güneri, Süleyman Turan, İrfan Atasoy, Yavuz Karakaş, Canan Perver ve Yusuf Sezgin de katıldı.

Hüseyin Sözlü ilk olarak şarkıcı, besteci, söz yazarı, sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Hümeyra’ya onur ödülünü verdi. Hümeyra’nın ardından Türk sinemacılığın bilimsel arşivini oluşturan bilim adamı Prof. Dr. Sami Şekeroğlu, prodüktör-yazar Arif Keskiner, oyuncu Şemsi İnkaya ve Temel Gürsu onur ödüllerini aldı.

Adana’nın tanıtımına katkı sağlamak ve Türk Sineması’na destek vermek amacıyla hareket ettiklerini ve bu doğrultuda sinema sanatına uzun yıllar hizmet etmiş ve üretmiş isimlere Onur Ödülü verdiklerini hatırlatan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, her festivalde önemli sanatçıları onurlandırmaya çalıştıklarını söyledi.

24. Adana Film Festivali 4

HER BİRİ AYRI DEĞER

Başkan Hüseyin Sözlü, “100’ün üzerinde uzun metrajlı sinema filmine imza atan, çekirdekten yetiştiği sektörde duayen isim haline gelen Yapımcı-Yönetmen-Senarist Temel Gürsu, Türkiye’de akademik düzeyde örgün sinema TV eğitimini başlatan, sinema arşivciliğinin altın ismi Prof. Sami Şekeroğlu, 1980’de aktrist olarak girdiği sinema sektöründe önemli başarılar yaşayan, Babam ve Oğlum filmindeki muhteşem performansıyla unutulmazlar arasına giren Hümeyra ile sinema ve televizyonun duayen isimlerinden, usta oyuncu Şemsi İnkaya ve duayen yapımcı ve yönetmen Arif Keskiner’e bu şekilde Uluslararası Adana Film Festivali Onur Ödüllerini takdim ettik.

Her biri ayrı değer olan ve ömürlerini sanata, sinemaya adamış isimleri Adana Film Festivali’nde görmek aslında bizleri onurlandırmaktadır. Türk Sineması’na ve Türk kültürüne yaptıkları katkılardan dolayı her birine ayrı ayrı minnettarız” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün açılış konuşmasının ardından, gecenin sunucusu Dolunay Soysert, ulusal ve uluslararası yarışma filmlerini tanıttı ve ardından ödüller takdim edilmeye başlandı…

BöyleceFestival, bir gelenek haline gelmeye devam ediyor.

Not: Fotoğraflar Muharrem Erdemir tarafından festivalde çekilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir